«Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι και η Μόνα Λίζα» στη Βορέειο Βιβλιοθήκη στο Μαρούσι

Την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για την ιστορία του σπουδαίου Λεονάρντο ντα Βίντσι θα έχουν όσοι πολίτες βρεθούν στη Βορέειο Βιβλιοθήκη (οδ. Στεφάνου Δραγούμη 9) στο Μαρούσι την Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 18.00.

Το Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού-Εξωραϊστικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου-ΚΑΤ Αμαρουσίου και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου, σας προσκαλούν στην ομιλία της κυρίας Άννας Παπαστεργίου (φιλόλογος-ιστορικός τέχνης), με τίτλο : «Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι και η Μόνα Λίζα».

Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι  αποκαλούταν συχνά ο πατέρας της παλαιοντολογίας, της ιχνολογίας και της αρχιτεκτονικής. Θεωρείται ευρέως ένας από τους καλύτερους ζωγράφους όλων των εποχών. Μερικές φορές του δίνονται τα εύσημα για την εφεύρεση του αλεξίπτωτου, του ελικοπτέρου και του άρματος μάχης.

Θεωρείται αρχετυπική μορφή του αναγεννησιακού ουμανιστή και επιστήμονα, του αναγεννησιακού καλλιτέχνη, Homo Universalis και μια ιδιοφυής προσωπικότητα. Μεταξύ των πιο διάσημων έργων του συγκαταλέγονται η Μόνα Λίζα και ο Μυστικός Δείπνος. Εκτός από τα παραπάνω, ο ντα Βίντσι ενδιαφερόταν για την αστρονομία, τη βοτανική, τη συγγραφή, την ιστορία και τη χαρτογραφία.

Μη χάσετε την ευκαιρία να ακούσετε την ομιλία της κυρίας Άννας Παπαστεργίου και να μάθετε πολλά περισσότερα για μια από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες που πέρασε από τον πλανήτη.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για τη συμμετοχή σας στο τηλέφωνο 6972316980.

Share