Ιστορικό βίντεο από την 14η Έκθεση Κεραμικής στο Μαρούσι πριν 47 χρόνια! (video)

Η Κεραμική είναι μια τέχνη που έχει βαθιές ιστορικές και πολιτιστικές ρίζες στο Μαρούσι. Από το παρελθόν μέχρι και σήμερα, πρόκειται για μια τέχνη που ξεχώριζε και μαγνήτιζε το ενδιαφέρον, ενώ οι εκδηλώσεις παρουσίασης των έργων μάζευαν κόσμο από όλη την Αττική, στο αραιοκατοικημένο τότε προάστιο.

Ψάξαμε και βρήκαμε ένα ιστορικό βίντεο από το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο, από τις 10 Σεπτεμβρίου 1972, το οποίο παρουσίαζει την 14η τότε, Πανελλήνια Έκθεση Καλλιτεχνικής Κεραμικής του Συνδέσμου Αγγειοπλαστικής και Κεραμικής Τέχνης στο Μαρούσι. Χαρακτηριστικό είναι ότι πέρσι πραγματοποιήθηκε η 56η Έκθεση Κεραμικής, συνεχίζοντας τη μακροχρόνια παράδοση του τόπου.

Στο βίντεο μπορείτε να δείτε αρκετά από τα εκθέματα και το γλαφυρό τρόπο απεικόνισής τους. Κεραμικά αγγεία, βάζα, διακοσμητικά αντικείμενα, έργα ζωγραφικής σε κεραμικές πλάκες και αναπαραστάσεις από πηλό, όπως εκτίθονταν στο πλαίσιο της 14ης Πανελλήνιας Έκθεσης Καλλιτεχνικής Κεραμικής του Συνδέσμου Αγγειοπλαστικής και Κεραμικής Τέχνης στο Μαρούσι.

Ο Συνεταιρισμός Κεραμειστών & Αγγειοπλαστών Αμαρουσίου λειτουργεί πάνω από 40 χρόνια με σκοπό την ανάδειξη αυτής της ιδιαίτερης τέχνης και την μετάδοση των αξιών και τεχνικών της στις νεότερες γενιές.

 

Share