Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου ξεκινάει ο Μεγάλος Σχολικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στο Μαρούσι (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανακοινώθηκε η έναρξη του Μεγάλου Σχολικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης ηλεκτρικών, ηλεκτρονικών συσκευών και συσκευασιών αλουμινίου, που θα διαρκέσει από 20 Φεβρουαρίου έως 27 Απριλίου 2018, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει ο Δήμος Αμαρουσίου για τη διαπαιδαγώγηση των νέων σε θέματα ορθής διαχείρισης των ανακυκλώσιμων υλικών με στόχο ένα καθαρότερο περιβάλλον.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη και χορηγία της ΑΝΑΜΕΤ. Μιλώντας στην επίσημη παρουσίαση του προγράμματος ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, επισήμανε πως θα υπάρξουν σημαντικά έπαθλα για τα νικητήρια σχολεία της πόλης με σκοπό να ενεργοποιηθεί η συμμετοχή όλων στην ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών αλλά και συσκευασιών αλουμινίου.

«Μέσα από το παιχνίδι και την ευγενή άμιλλα θέλουμε να ενεργοποιήσουμε τα περιβαλλοντικά  αισθητήρια των νέων μας, να καλλιεργήσουμε το προφίλ του περιβαλλοντικά ευσυνείδητου πολίτη του «αύριο». Θέλουμε να κάνουν την προστασία του περιβάλλοντος προσωπική τους υπόθεση, τρόπο ζωής και καθημερινή συνήθειά τους, τόσο των ιδίων όσο και των οικογενειών τους. Ευχαριστούμε την εταιρία ανακύκλωσης ΑΝΑΜΕΤ που με την ευγενική της χορηγία έχει αγκαλιάσει τη διοργάνωση του διαγωνισμού, αλλά και του διευθυντές των σχολείων της πόλης μας για τη θετική ανταπόκρισή τους στο πρόγραμμα και τη διάθεσή τους να στηρίξουν και αυτή την εκπαιδευτική περιβαλλοντική μας πρωτοβουλία. Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμη δύναμη και ευκαιρία για να ευαισθητοποιούμε τους νέους σε ζητήματα περιβάλλοντος. Αυτή είναι η σταθερή στόχευσή μας, αυτό πράττουμε και μέσα από τη συγκεκριμένη συνεργασία».

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος της εταιρίας Ευριπίδης Κορρές, παρουσίασε διεξοδικά τα στάδια του προγράμματος, τις διαδικασίες εφαρμογής του, τα έπαθλα και τα βραβεία σε σχολικό εξοπλισμό που περιμένουν τα πρώτα 10 σχολεία, αξίας από 3.000 ευρώ έως 400 ευρώ για την πρώτη πεντάδα, και 100 ευρώ για κάθε σχολείο που θα καταταγεί μετά το 5ο. Στα νικητήρια σχολεία θα απονεμηθούν, επίσης, κύπελλα (1ο – 5ο), μετάλλια (6ο – 10ο) και αναμνηστικές πλακέτες για όλα τα σχολεία που θα καταταγούν, ενώ σε όλους τους μαθητές θα απονεμηθούν αναμνηστικά.

Ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης θα έχουν τοποθετηθεί από την ΑΝΑΜΕΤ σε όλα τα σχολεία που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, η οποία και θα έχει την ευθύνη για το άδειασμά τους και τη ζύγιση των ποσοτήτων.

Η απονομή των επάθλων στους νικητές θα γίνει σε ειδική εκδήλωση με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

Για πληροφορίες και όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τον Σχολικό Διαγωνισμό WE GO GREEN Μαρούσι, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα maroussi.wegogreen.gr .

 

Share