ΟΑΣΑ : Κλείνουν σταδιακά οι μπάρες σε Μετρό-ΗΣΑΠ στο Μαρούσι και στους άλλους σταθμούς

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ), ανακοίνωσε το πρόγραμμα σταδιακού κλεισίματος των πυλών σε σταθμούς του Μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου μέχρι τις 15 Μαρτίου, στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Συγκεκριμένα, οι ακριβείς ημερομηνίες που θα κατέβουν οι μπάρες σε όλους τους σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ είναι οι εξής:

-Ο σταθμός «Σύνταγμα» θα κλείσει την Κυριακή 4 Μαρτίου. Η πύλη των ΑμεΑ θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 15 Μαρτίου, οπότε και θα κλείσει.

Το διάστημα μεταξύ 5-10 Μαρτίου και 12-14 Μαρτίου το κλείσιμο των πυλών θα διεξαχθεί σε ώρες μη αιχμής (εκτός δηλαδή 06.00 – 10.00 και 15.00 – 19.00).

-Οι σταθμοί «Ανθούπολη», «Περιστέρι», «Σεπόλια», «Ηλιούπολη», «Άλιμος», «Αργυρούπολη», «Ελληνικό», «Αγ. Μαρίνα», «Κεραμεικός», «Χολαργός», «Νομισματοκοπείο», «Αγ. Παρασκευή», «Χαλάνδρι», «Ταύρος» και «Μαρούσι» θα κλείσουν στις 11 Μαρτίου (η πύλη των ΑμεΑ θα παραμείνει ανοικτή). Στις 15 Μαρτίου θα υλοποιηθεί το κλείσιμο όλων των πυλών.

-Στους σταθμούς «Αγ. Αντώνιος», «Αγ. Δημήτριος», «Αιγάλεω», «Ελαιώνας» και «Δ. Πλακεντίας» οι πύλες έχουν ήδη κλείσει (η πύλη των ΑμεΑ θα παραμείνει ανοιχτή). Στις 15 Μαρτίου θα υλοποιηθεί το κλείσιμο όλων των πυλών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι έχουν εκδοθεί περισσότερες από 540.000 προσωποποιημένες κάρτες ATH.ENA Card, κάτι το οποίο αναδεικνύει τη δυναμική του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Παράλληλα, έχει προσωποποιηθεί και αποσταλεί το σύνολο των αιτήσεων, που έχει υποβληθεί μέσω της σχετικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα (www.athenacard.gr), στις οποίες συμπεριλαμβάνονται άνεργοι και ΑμεΑ. Οι τρέχουσες νέες αιτήσεις διεκπεραιώνονται χωρίς καθυστέρηση.

Σε ανέργους και ΑμεΑ έχουν εκδοθεί 45.000 προσωποποιημένες κάρτες. Για τις συγκεκριμένες κατηγορίες επιβατών, το δικαίωμα της δωρεάν μετακίνησης θα πιστοποιείται μέσω ειδικής εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr), από τη Δευτέρα 5 Μαρτίου. Οι ενδιαφερόμενοι θα συμπληρώνουν πρώτα τα ανάλογα πεδία στη διεύθυνση www.idika.gr και στη συνέχεια η ΗΔΙΚΑ θα επιβεβαιώνει το σχετικό δικαίωμά τους. Ακολούθως, οι δικαιούχοι θα «φορτίζουν» το δωρεάν κόμιστρο στα αυτόματα μηχανήματα.

Ο ΟΑΣΑ απευθύνει έκκληση σε όσους από τους δικαιούχους ανέργους και ΑμεΑ, δεν έχουν εκδώσει ακόμα προσωποποιημένη κάρτα, να υποβάλουν σχετική αίτηση στο διαδίκτυο (www.athenacard.gr), είτε να μεταβούν απευθείας στα εκδοτήρια των προσωποποιημένων καρτών.

 

 

Share