Έρχεται αύξηση στον κατώτατο μισθό

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», έρχεται αύξηση στον κατώτατο μισθό η οποία θα καθοριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα με υπουργική απόφαση.

Σήμερα, ο κατώτατος μισθός διαμορφώνεται στα 586 ευρώ για κάποιον άγαμο νεοπροσλαμβανόμενο εργαζόμενο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αύξηση στον κατώτατο μισθό θα είναι της τάξεως του 7% – 8%, δηλαδή περίπου 41 με 47 ευρώ, κάτι που διαμορφώνει το νέο κατώτατο μισθό στα 630 ευρώ το μήνα.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα συμπαρασύρει ανοδικά και όλα τα επιδόματα και τα βοηθήματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ στους ανέργους, αλλά και την παροχή προστασίας της μητρότητας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, 550.000 εργαζόμενοι θα λάβουν αύξηση στις αποδοχές τους, ήδη από το Φεβρουάριο αφού στόχος της κυβέρνησης είναι η υπουργική απόφαση να εκδοθεί μέσα στον Ιανουάριο.

Σημαντική αύξηση θα δουν οι εργαζόμενοι ηλικίας έως 25 ετών. Για αυτούς τους εργαζομένους ισχύει σήμερα ο υποκατώτατος μισθός, που όμως, σύμφωνα με τις εξαγγελίες, θα καταργηθεί και θα εξισωθεί με τον κατώτατο μισθό. Έτσι, για αυτή την κατηγορία εργαζομένων η αύξηση μισθού αναμένεται να αγγίξει τα 120 ευρώ.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Share