«Κάνουμε ντρίμπλα στο Σχολικό Εκφοβισμό»: Φιλικός Αγώνας Μπάσκετ με διεθνείς και βετεράνους αθλητές

Με το σύνθημα «Κάνουμε ντρίμπλα στο Σχολικό Εκφοβισμό» πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί φιλικός αγώνας καλαθοσφαίρισης με τη συμμετοχή παλαιμάχων αθλητών στο κλειστό γήπεδο Νήαρ Ηστ, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού.

Ο Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας, Διεθνείς Ποδοσφαιριστές και οι Πρωταθλητές Ευρώπης-Legends 2004, ένωσαν τις δυνάμεις τους κατά του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού δίνοντας το φιλικό αγώνα μπάσκετ. Ανάμεσά τους ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, ο Γιώργος Καραγκούνης, ο Βασίλης Τσιάρτας, ο Αντώνης Νικοπολίδης και πολλοί ακόμα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης ο οποίος κατά τη διάρκεια χαιρετισμού του υπογράμμισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση εργάζεται συστηματικά προκειμένου να συμβάλει στη προσπάθεια μείωσης και εξάλειψης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

«Βρισκόμαστε εδώ για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μαζί με τις δικές σας προκειμένου να μπορέσουμε όλοι μαζί να εργαστούμε προς την κατεύθυνση της προστασίας των παιδιών. Κανένα παιδί δεν πρέπει να απομονώνεται, όλοι μαζί στηρίζουμε τους νέους. Είμαστε δίπλα στα παιδιά, κοντά στην κοινωνία και δίνουμε αγώνα για καταστεί σαφές ότι υπάρχουν λύσεις, αρκεί τα νέα παιδιά να μπορούν να μιλήσουν. Αρκεί να βρουν το θάρρος να πουν αυτό που τους συμβαίνει. Στη προσπάθεια αυτή είναι σημαντικοί σύμμαχοι μας και τα υπόλοιπα παιδιά τα οποία δεν πρέπει να μένουν απλοί θεατές σε τέτοια φαινόμενα εκφοβισμού συμμαθητών τους. Με τη βοήθεια της αυτοδιοίκησης, των έμπειρων εκπαιδευτικών των σχολείων, καθώς και των κατάλληλων επιστημόνων, τα παιδιά μπορούν να αισθανθούν ασφάλεια και να αποκτήσουν τη δύναμη για να αντιμετωπίσουν ότι τους συμβαίνει ».    

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Live Without Bullying για την πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού που υλοποιεί για δεύτερη σχολική χρονιά το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ) και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

 

Share