«Όσο ζω Ανακυκλώνω, όσο Ανακυκλώνω ζω»: Οι μαθητές του Αμαρουσίου συμμετείχαν στην Περιβαλλοντική Ημερίδα

Με παρουσία και συμμετοχή μαθητών από όλα τα βόρεια προάστια, ανάμεσά τους και από το Μαρούσι, πραγματοποιήθηκε η Περιβαλλοντική Ημερίδα «Όσο Ζω Ανακυκλώνω – Όσο Ανακυκλώνω Ζω» στο Αμφιθέατρο του Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.

Η δράση έγινε με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας του Βορείου Τομέα Αθηνών σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας και τον ΕΔΣΝΑ.

Οι εργασίες των μαθητών εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους (βιντεάκια, στατιστικές έρευνες, ζωντανή παρουσίαση αξιοποίησης των οικιακών απορριμμάτων), καθώς επέδειξαν ωριμότητα, υπευθυνότητα και εφευρετικότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της Ημερίδας.

Συμμετείχαν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί από 19 σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας. Συγκεκριμένα:

Οχτώ (8) Γυμνάσια: 1ο Γ/σιο Χαλανδρίου, 1ο Γ/σιο Μελισσίων, 3ο Γ/σιο Ν. Ιωνίας, 4ο Γ/σιο Αμαρουσίου, Γ/σιο «Ελληνική Παιδεία Ηρακλείου, 2ο Γ/σιο Χαλανδρίου (ως παρατηρητές), 4ο Γ/σιο Μεταμόρφωσης (ως παρατηρητές), Πρότυπο Γ/σιο Αναβρύτων (ως παρατηρητές),

Εννέα (9) Γενικά Λύκεια: 1ο ΓΕ.Λ. Αγ. Παρασκευής, 1ο ΓΕ.Λ. Ν. Ιωνίας, 1ο ΓΕ.Λ. Χαλανδρίου, 2ο ΓΕ.Λ. Χαλανδρίου, 2ο ΓΕ.Λ. Μεταμόρφωσης, 6ο ΓΕ.Λ. Ν. Ιωνίας, 8ο ΓΕ.Λ. Αμαρουσίου, 1ο ΓΕ.Λ. Χολαργού (ως παρατηρητές), 2ο ΓΕ.Λ. Κηφισιάς (ως παρατηρητές,)

Ένα Επαγγελματικό Λύκειο: 3ο ΕΠΑ.Λ. Χαλανδρίου και ένα ειδικό σχολείο: ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Αγ. Παρασκευής και για κωφούς και βαρήκοους μαθητές.

«Μας γέμισε χαρά αλλά και αισιοδοξία για το μέλλον η ενεργή παρουσία των 300 και πλέον μαθητών που συμμετείχαν στην Ημερίδα, καθώς πρωταρχικός στόχος της ήταν να ακουστεί η «φωνή» και ο λόγος των νέων -δυνατά και αυθεντικά- για την ανακύκλωση και το περιβάλλον», σχολίασε η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, κ. Σοφία Κορωναίου.

Στο τέλος, η προϊσταμένη του τμήματος Διαλογής στην Πηγή του ΕΔΣΝΑ, κ. Ευθυμία Σταματοπούλου συνεχάρη τους μαθητές για τον τρόπο που προσέγγισαν τη θεματολογία τους ενώ η Συντονίστρια της Ημερίδας, κ. Μαρία Κουτούση, ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την συμβολή τους στην άρτια διεξαγωγή της Ημερίδας.

Share