Ηλεκτρονικό εισιτήριο σε 11 αρχαιολογικούς χώρους από τον Ιούνιο

Η νέα εφαρμογή του πολυπόθητου ηλεκτρονικού εισιτηρίου για αρχαιολογικούς χώρους θα ξεκινήσει πιλοτικά από το Ολυμπιείο την 1η Ιουνίου, ενώ αναμένεται να επεκταθεί στην Ακρόπολη και κλιτύες, Αρχαία Αγορά, Ρωμαϊκή Αγορά, Βιβλιοθήκη Αδριανού, Κεραμεικός, Λύκειο Αριστοτέλους, Κνωσός, Αρχαιολογικός Χώρος και Μουσείο Αρχαίας Μεσσήνης, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

«Υπάρχει ένας μήνας για πιλοτική λειτουργία κι έχουμε σκεφτεί να γίνει στο Ολυμπιείο γιατί έχει καλύτερες υποδομές και είναι πιο ελέγξιμος, ενώ τον Ιούνιο ξεκινά η παραγωγική λειτουργία σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους που έχουν προβλεφθεί. Δεν έχουμε χάσει μέρα μέχρι στιγμής. Ευχόμαστε να πάνε όλα σύμφωνα με το πρόγραμμα», είπε η πρόεδρος του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ), Αθηνά Χατζηπέτρου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΤΑΠΑ.

Όπως τονίστηκε στη συνεδρίαση θα υπάρχει δυνατότητα έκδοσης εισιτηρίων από το Ίντερνετ, «κάτι που θα αλλάξει πάρα πολύ τις ροές στα ταμεία», οι έχοντες ελευθέρας για επαγγελματικούς λόγους, π.χ. αρχαιολόγοι, θα πιστοποιούνται στο ΤΑΠΑ και θα εκδίδουν το εισιτήριό τους δωρεάν, ενώ οι πολίτες που δικαιούνται εκπτωτικής εισόδου θα μπορούν να εκδίδουν το εισιτήριό τους μόνο στα ταμεία. Επίσης, με τη συλλογή πολύτιμων πληροφοριών που θα παρέχει το σύστημα, θα μπορούν να συνάγονται συμπεράσματα για την επισκεψιμότητα αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, για τις «κόκκινες ζώνες» μέσα στην ημέρα, ώστε να αποφεύγονται οι ουρές στα ταμεία και πολλά ακόμη.

Τουρνικέ θα τοποθετηθούν στην Ακρόπολη, στο Ολυμπιείο, στην Κνωσό και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, ενώ στους υπόλοιπους χώρους τα ακυρωτικά μηχανήματα θα είναι φορητά. Δωρητές του παραπάνω έργου (χρηματοδότηση σε προϊόν ύψους 1,2 εκατ. ευρώ) είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος.

Share