Healthcare Business Awards 2019: Βραβεύτηκε το «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο

Ακόμα μια διάκριση για το «Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμιγκ»! Η Οργανική Μονάδα έδρας «Σισμανόγλειο» βραβεύτηκε στα φετινά Healthcare Business Awards 2019 σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου και ειδικότερα στην κατηγορία «Αποτελεσματική Διοίκηση», για τη μελέτη «Έλεγχος αντοχής στα αντιβιοτικά, στελεχών Pseudomonas aeruginosa, Acinetobacter baumannii and Klebsiella pneumoniae στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και σε άλλες κλινικές του νοσοκομείου».

Η εν λόγω έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και σκοπό έχει τη μελέτη της μικροβιακής αντοχής σε διάφορα κλινικά τμήματα του νοσοκομείου. Αποσπάσματα των αποτελεσμάτων αυτής της μελέτης έχουν ήδη δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά.

Λίγα λόγια για το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο

To Σισμανόγλειο είναι νοσοκομείο στο Μαρούσι Αττικής. Χτίστηκε με δωρεά των αδελφών Κωνσταντίνου και Αναστάσιου Σισμανόγλου, με σκοπό να λειτουργήσει ως αντιφυματιολογικό ινστιτούτο (οι ίδιοι ίδρυσαν ένα συνώνυμο και με τον ίδιο σκοπό νοσοκομείο στην Κομοτηνή). Το κτίριό του θεμελιώθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 1936 και βασίστηκε σε σχέδιο του αρχιτέκτονα Γιώργου Οικονομίδη. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πόλεμου χρησιμοποιήθηκε ως γενικό νοσοκομείο, τόσο από την ελληνική κυβέρνηση όσο και από τους Γερμανούς. Το 1946 λειτούργησε και πάλι σαν νοσοκομείο θώρακος, όπως ήταν ο αρχικός του σκοπός. Το 1972 άρχισε να νοσηλεύει και ασθενείς άλλων παθήσεων, ενώ το 1985 εντάχθηκε στο Ε.Σ.Υ. και μετατράπηκε και επίσημα σε Γενικό Νοσοκομείο.

Share