H διαδικασία ένταξης δικαιούχων στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αμαρουσίου

Το Δημοτικό Κοινωνικό Φαρμακείο απευθύνεται σε άτομα και οικογένειες που κατοικούν εντός των ορίων του Δήμου Αμαρουσίου και αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες.  Οι υπηρεσίες του παρέχονται μέσα από τη Πράξη  «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Αμαρουσίου»  η οποία εντάχθηκε στο Ε.Π. «Αττική  2014 – 2020» με δικαιούχο το Δήμο Αμαρουσίου.

Μέσα από τη λειτουργία του, άποροι, άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια, άστεγοι, άτομα που στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν δωρεάν τα φάρμακα που χρειάζονται για τη θεραπεία τους, κατόπιν ιατρικής συνταγής.

Το Δημοτικό Κοινωνικό Φαρμακείο συνεργάζεται στενά με το Δημοτικό Κοινωνικό Πολυιατρείο για την συνταγογράφηση φαρμάκων από τους εθελοντές ιατρούς, για τους δικαιούχους του Δημοτικού Κοινωνικού Φαρμακείου.

Για την ένταξη των δικαιούχων στο Κοινωνικό Φαρμακείο, χρειάζεται η προσκόμιση δικαιολογητικών, τα οποία θα πρέπει να εξεταστούν από την Κοινωνική Λειτουργό καθώς και να συμπληρωθεί σχετική αίτηση. Για την ένταξη εξετάζονται διάφοροι παράγοντες όπως το εισόδημα, η ανεργία, αν υπάρχει αναπηρία, αν το άτομο είναι ανασφάλιστο ή αν αντιμετωπίζει οποιοδήποτε άλλη δυσκολία.

Η επικοινωνία των πολιτών και οι σχετικές πληροφορίες παρέχονται αποκλειστικά τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά, στα 213-20.31.915 – 936, email: koinonikofarmakeio@maroussi.gr. Το Κοινωνικό Φαρμακείο στεγάζεται επί της οδού Παλαιολόγου 9 (3ος όροφος), στο Μαρούσι, με ωράριο λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή 8:00 – 16:00.

Share