«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Μαρούσι: Ένα σπίτι-οικογένεια που παρέχει ολιστική φροντίδα σε παραμελημένα και κακοποιημένα παιδιά

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ιδρύθηκε το 1995 από τον 10χρονο Ανδρέα Γιαννόπουλο, ο οποίος λίγο πριν φύγει από τη ζωή εξέφρασε στο ημερολόγιό του την επιθυμία να δημιουργηθεί ένας σύλλογος για να έχουν όλα τα παιδιά όσα ο ίδιος είχε απλόχερα: αγάπη, στοργή, ενδιαφέρον, σεβασμό.

Μέχρι σήμερα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει στηρίξει περισσότερα από 1.350.000 παιδιά και τις οικογένειές τους. Παιδιά που έχουν πέσει θύματα βίας, εξαφάνισης, κακοποίησης, εγκατάλειψης και φτώχειας βρίσκουν καταφύγιο και μια αγκαλιά φροντίδας και αγάπης.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει 14 ειδικά διαμορφωμένα σπίτια που μεγαλώνουν  αυτά τα παιδιά και τους προσφέρουν όλα όσα έχουν στερηθεί, βοηθώντας τα υλικά αλλά και ψυχολογικά.

Το Σπίτι στο Μαρούσι

Στην Αθήνα υπάρχουν αυτή τη στιγμή 5 τέτοια σπίτια, ένα εκ των οποίων βρίσκεται στο Μαρούσι, στην οδό Πανός 25. Λειτουργεί από το 2004 και αποτελεί δωρεά των αείμνηστων αδερφών Σεμιτέκολου. Αυτή τη στιγμή στο σπίτι μεγαλώνουν 25 παιδιά από 6 έως 17 ετών, ενώ δίπλα τους βρίσκεται μια εξειδικευμένη ομάδα 18 ατόμων που απαρτίζεται από εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς, παιδαγωγούς, ψυχολόγο και βοηθητικό προσωπικό. Στην ομάδα επίσης παρέχουν σημαντική υποστήριξη τουλάχιστον 60 εθελοντές που συνδράμουν καθημερινά στην μεγάλη αυτή προσπάθεια.

Το maroussi-news επικοινώνησε με τη Βίκη, υπεύθυνη του σπιτιού για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Μαρούσι, η οποία αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που γίνεται. «Είμαστε μια οικογένεια για αυτά τα παιδιά. Παιδιά που έχουν υπάρξει θύματα κακοποίησης, παραμέλησης και εγκατάλειψης. Εκτός από την αγάπη και τη στοργή που έχουν τόσο άδικα στερηθεί, τους παρέχουμε ολιστική φροντίδα για ό,τι χρειάζονται. Γιατροί, ψυχολόγοι, δημιουργική απασχόληση, εκπαίδευση ώστε να καταφέρουν να βγουν δυνατά και να διεκδικήσουν τα όνειρά τους».

Πως μπορείτε να βοηθήσετε

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που ο κόσμος μπορεί να βοηθήσει και να στηρίξει την προσπάθεια που γίνεται. Όποιος θέλει μπορεί να χτυπήσει την πόρτα του σπιτιού στο Μαρούσι και να προσφέρει υλικά αγαθά, ρούχα, παπούτσια, τρόφιμα και παιχνίδια για τα παιδιά. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης σε τραπεζικό λογαριασμό. Ένας άλλος, πολύ σημαντικός έμπρακτος τρόπος υποστήριξης είναι μέσω της εθελοντικής προσφοράς, συμμετοχής στο εθελοντικό δημιουργικό εργαστήρι ή αγοράς προϊόντων από το e-shop. Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την υποστήριξη του οργανισμού, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του. Για απευθείας επικοινωνία με το σπίτι στο Μαρούσι, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 210 8026021 και στο e-mail marousi@hamogelo.gr.

 

Share