Futsal Friends: To τουρνουά-γιορτή του ποδοσφαίρου σάλας στο Μαρούσι

Το Σάββατο στις 29/12 (15:30 – 21:00) το αθλητικό κέντρο ΔΑΙΣ στο Μαρούσι υποδέχεται το καθιερωμένο πλέον «Futsal Friends», το τουρνουά-γιορτή του ποδοσφαίρου σάλας!

Όλοι οι λάτρεις του ελληνικού futsal θα είναι εκεί σε μια υπέροχη ποδοσφαιρική συνάντηση.

Το κάλεσμα του futsalhellas.com ειναι προς όλους εκείνους που ασχολούνται με τον χώρο και θέλουν να δώσουν δυναμικά το παρών ακόμα κι αν δεν αγωνιστούν, για να δουν συναρπαστικά παιχνίδια.

Λίγα λόγια για το ποδόσφαιρο σάλας

Το ποδόσφαιρο σάλας είναι μια παραλλαγή του ποδοσφαίρου που παίζεται σε ένα μικρότερο γήπεδο και κυρίως σε εσωτερικούς χώρους. Το όνομά του στα αγγλικά προέρχεται από την πορτογαλική λέξη futebol de salão, η οποία μπορεί να μεταφραστεί ως “ποδόσφαιρο αίθουσας” ή “εσωτερικό ποδόσφαιρο”.

Το ποδόσφαιρο σάλας παίζεται ανάμεσα σε δύο ομάδες των πέντε παικτών, από τους οποίους ένας είναι ο τερματοφύλακας και επιτρέπονται απεριόριστες αλλαγές. Σε αντίθεση με κάποιες άλλες μορφές εσωτερικού ποδοσφαίρου, το παιχνίδι παίζεται σε μια σκληρή επιφάνεια που οριοθετείται από γραμμές; τοίχοι ή πίνακες δεν χρησιμοποιούνται. Επίσης παίζεται με μια μικρότερη μπάλα με λιγότερη αναπήδηση από ό, τι μια μπάλα κανονικού ποδοσφαίρου. Η επιφάνεια, η μπάλα και οι κανόνες δημιουργούν μια έμφαση στον αυτοσχεδιασμό, τη δημιουργικότητα, την τεχνική καθώς και τον έλεγχο της μπάλας και τις πάσες σε μικρούς χώρους.

Στην Ελλάδα όλα τα θέματα του Ποδοσφαίρου Σάλας τα χειρίζεται η Πανελλήνια Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σάλας 5×5-Futsal (Π.Ε.Π.Σ.Σ.).

ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Φτιάχνετε ομάδες (ιδανικά απο άλλες ομάδες) και παίζετε 3 τουλάχιστον παιχνίδια ομίλου (διάρκειας 10 λεπτών -μικτού χρονου- το καθένα). Οι ομάδες που προκρίνονται παίζουν νοκ αουτ παιχνίδια μέχρι τον τελικό (διάρκειας 20 λεπτών-μικτό χρόνο). Οι αγώνες διευθύνονται απο διαιτητές και ισχύουν οι κανόνες futsal.

Τηρείται αυστηρά η ώρα έναρξης και κάθε ομάδα ειναι υπεύθυνη να ορίσει αρχηγό που οφείλει να παραμένει ενημερος για την ομάδα του. Καθε ομάδα πρεπει να φοράει ομοιόμορφες φανέλες χωρίς απαραίτητα νούμερα.

Για συμμετοχές στείλτε στο info@futsalhellas.com τα εξής στοιχεία:

ONOMA OMAΔΑΣ

ΡΟΣΤΕΡ

ΟΝΟΜΑ ΑΡΧΗΓΟΥ / ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΧΡΩΜΑΤΑ ΦΑΝΕΛΑΣ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29/12 ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ…

Share