Στη φυλακή τρία μέλη της σπείρας που εμπλέκεται στο φόνο Σταματιάδη

Στη φυλακή οδηγούνται μετά τις απολογίες τους στην 1η τακτική ανακρίτρια τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους για συμμετοχή στη σπείρα ληστών, μέλη της οποίας εμπλέκονται στον φόνο του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη.

Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης είχε δολοφονηθεί μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά το Πάσχα του 2018, σε μια υπόθεση που είχε προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν προφυλακιστέους τρεις κατηγορούμενους, ενώ ελεύθερο με περιοριστικούς όρους έκριναν τον τέταρτο κατηγορούμενο, ο οποίος είναι ανάπηρος.

Στη δράση της συγκεκριμένης ομάδας αποδίδονται 44 ληστείες και διαρρήξεις, ενώ μέλη της τραυμάτισαν θανάσιμα τον επιχειρηματία τον Απρίλιο του 2018, πυροβολώντας τον μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειονότητα των κατηγορουμένων για τη δράση της σπείρας φέρονται να έχουν ομολογήσει στις προανακριτικές τους καταθέσεις την συμμετοχή τους σε ληστείες και διαρρήξεις, ενώ κάποιοι έχουν κατονομάσει τον δολοφόνο του επιχειρηματία ο οποίος παραμένει καταζητούμενος. Ένας ακόμη από εκείνους που συμμετείχαν στον φόνο του Σταματιάδη έχει συλληφθεί στο Βέλγιο και αναμένεται η έκδοση του στην Ελλάδα.

Την ικανοποίηση της για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Σταματιάδη εξέφρασε η οικογένεια του εκλιπόντος επιχειρηματία με ανακοίνωσή της.

«Επιθυμούμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στην διοίκηση, τους αξιωματικούς και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας για την πολύμηνη, συστηματική εργασία τους στον εντοπισμό και την αποκάλυψη της σπείρας των κακοποιών που ενέχεται στην δολοφονία του αγαπημένου μας», αναφέρει η οικογένεια στην ανακοίνωσή της.

Πηγή: capital.gr

Share