FLEX: Δέκα υποτροφίες σε Έλληνες μαθητές για να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ για έναν χρόνο

Το πρόγραμμα ανταλλαγής FLEX (Future Leaders Exchange) για τη σχολική χρονιά 2019-2020 ανακοίνωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος FLEX (Future Leaders Exchange) για τη σχολική χρονιά 2019-2020.

Το πρόγραμμα προσφέρει την ευκαιρία σε επιλεγμένους μαθητές να λάβουν υποτροφίες για να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ για έναν χρόνο, να μείνουν σε οικογένεια υποδοχής και να φοιτήσουν σε αμερικανικό σχολείο.

Συγκεκριμένα, η πρεσβεία επισημαίνει πως «οι μαθητές επιλέγονται μέσω ενός αξιοκρατικού και χωρίς κόστος διαγωνισμού, που είναι ανοιχτός σε όσους/όσες πληρούν κριτήρια».

Αναλυτικά, τα κριτήρια για τους μαθητές είναι να:

– Φοιτούν στη Γ’ γυμνασίου ή στην Α’ λυκείου και να είναι γεννημένοι από την 1η Ιανουαρίου 2002 έως τις 15 Ιουλίου 2004.

– Έχουν γενικό μέσο όρο βαθμολογίας ίσο ή μεγαλύτερο του «καλώς» (13,1/20).

– Έχουν καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.

– Είναι Έλληνες πολίτες και δικαιούνται διεθνές διαβατήριο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση για το πρόγραμμα στον ιστότοπο ais.americancouncils.org/flex έως τις 19 Φεβρουαρίου 2019.

Το FLEX, όπως σημειώνει η αμερικανική πρεσβεία, χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το υπουργείο Εξωτερικών (U.S Department of State) των ΗΠΑ και διοργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό American Councils for International Education.

Share