Ευχαριστήρια επιστολή του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου για την παράσταση μαριονέτας

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 5ου Δημοτικού Σχολείου  Αμαρουσίου ευχαριστεί θερμά τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, και τους συνεργάτες του, την πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Δήμου Αμαρουσίου, Ελένη Βλάχου-Σταματάκη, και τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ), Νίκο Πέππα, για την παράσταση μαριονέτας που διοργάνωσαν για λογαριασμό των μαθητών του σχολείου στον στο χώρο του Novacinema Odeon στο Μαρούσι.

Στην ευχαριστήρια επιστολή του, ο διευθυντής του σχολείου, Αργύρης Ατζέμης, μεταφέρει, επίσης, την ικανοποίηση των μαθητών για το θέαμα που παρακολούθησαν από τον θίασο «Ελληνικές Μαριονέτες».

Το Ινστιτούτο Ψυχαγωγίας & Εκπαίδευσης του Παιδιού και οι «Ελληνικές Μαριονέτες» αποτελούν το πρώτο και μεγαλύτερο θέατρο μαριονετών στην Ελλάδα. Οι δράσεις του προσφέρονται δωρεάν, μέσω χορηγιών και επιδοτούμενων προγραμμάτων σε σχολεία, δήμους, ιδρύματα παιδικής προστασίας, ιδρύματα που φιλοξενούν παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και παιδικά νοσοκομεία, σε όλη τη χώρα εδώ και 48 χρόνια.

Ιδρυτής του ήταν ο Φραγκίσκος Καλαϊτζάκης που είχε αφιερώσει τη ζωή του σε αυτό το έργο, το οποίο αποτελεί σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά. Σήμερα, συνεχίζεται από τους δύο γιους του, Δημήτρη και Μανώλη, οι οποίοι μαζί με τους συνεργάτες τους, ταξιδεύουν τους επισκέπτες σε ένα μαγικό και παραμυθένιο κόσμο, παρουσιάζοντας ένα θέαμα υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου και ποιότητας.

 

Share