Επιτροπή από Πολίτες κατά των Πλειστηριασμών σε Μαρούσι, Μεταμόρφωση, Λυκόβρυση – Πεύκη

Μια νέα επιτροπή ενεργών πολιτών κατά των Πλειστηριασμών συστάθηκε στους δήμους του Αμαρουσίου, της Μεταμόρφωσης και της Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Στην επιτροπή συμμετέχουν δημοτικοί σύμβουλοι, συνδικαλιστές, μέλη Διοικητικών Συμβουλίων τοπικών φορέων, συμβολαιογράφοι, δικηγόροι και απλοί πολίτες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της επιτροπής, στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών των τριών Δήμων που καλύπτει η επιτροπή, Μαρούσι, Μεταμόρφωση, Λυκόβρυση – Πεύκη, κατά των Πλειστηριασμών που από 21 Φεβρουαρίου 2018 ξεκίνησαν να γίνονται ηλεκτρονικά και από 1η Μαΐου 2018 θα επεκταθούν και για χρέη προς το Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους Δήμους.

Ενημερώνοντας τους πολίτες για τη δράση της η Επιτροπή τονίζει:

«Η Επιτροπή θα σταθεί αλληλέγγυα σε κάθε συμπολίτη που κινδυνεύει οι Τράπεζες να του αρπάξουν την κατοικία, την περιουσία του, την επιχείρηση του λόγω της αδυναμίας του να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις, εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης. Οδηγός στις ενέργειές της θα είναι το ίδιο το Σύνταγμα και οι κανόνες της ηθικής και του δίκιου που καταπατώνται βάναυσα από την κυβέρνηση και το μνημονιακό καθεστώς υποδούλωσης.

Για την εκπλήρωση των στόχων της θα συνεργαστεί και με άλλες συλλογικότητες ώστε το κίνημα κατά των πλειστηριασμών να γιγαντωθεί, να ανυψωθεί το ηθικό της κοινωνίας και να αποτραπεί η μεταφορά του ιδιωτικού πλούτου στα χέρια του κερδοσκοπικού κεφαλαίου, μέσα και έξω από την πατρίδα μας».

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να επικοινωνήσουν με την Επιτροπή μπορούν να απευθύνονται στον δημοτικό σύμβουλο Αμαρουσίου Λευτέρη Μαγιάκη, καλώντας στον αριθμό τηλεφώνου 6934 443888 ή να αποστείλουν μήνυμα στο e-mail: pleistmmp@yahoo.gr.

Share