Με πλήθος κόσμου η περιφορά του Επιταφίου στο Μαρούσι

Εντυπωσιακή ήταν για ακόμη μια χρονιά η περιφορά του Επιταφίου στο Μαρούσι. Πλήθος κόσμου, αλλά και ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, με μέλη της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου παρακολούθησαν σε ατμόσφαιρα θρησκευτικής κατάνυξης και ευλάβειας τη Μεγάλη Παρασκευή 6 Απριλίου 2018 την κορύφωση του Θείου Δράματος με την Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και την Περιφορά του Επιταφίου.

Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής πραγματοποιήθηκε ο Εσπερινός της Αποκαθήλωσης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού Αρχιμανδρίτη π. Νικάνωρ.

Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο κ. Πατούλης, μετά της οικογενείας του, δημοτικών συμβούλων και πλήθους πιστών παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιταφίου και συμμετείχε στην Περιφορά του Επιταφίου.

Η πομπή συνόδευσε με κατάνυξη και ευλάβεια τον Επιτάφιο κατά την περιφορά του σε κεντρικούς οδούς της πόλης. Το τελετουργικό μέρος κορυφώθηκε με τη συνάντηση των Επιταφίων της Ιεράς Μητρόπολης Παναγίας της Θεοτόκου, του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου και του Ιερού Αγίου Αναργύρων στην πλατεία Κασταλίας. Τις ψαλμωδίες των Εγκωμίων του Επιτάφιου θρήνου συνόδευσαν οι πένθιμοι ήχοι της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου.

 

 

Share