Επιστολή για ακαθάριστα ιδιωτικά οικόπεδα στον Σωρό Αμαρουσίου

Με μια επιστολή, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι και αντιπρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Αμαρουσίου Πέτρος Κούκουζας, κάνει λόγω για ακαθάριστα ιδιωτικά οικόπεδα στον Σωρό Αμαρουσίου. Στην ανακοίνωση που συνυπογράφουν δύο ακόμη κάτοικοι της περιοχής, αναφέρεται πως τηλεφωνούσαν στις υπηρεσίες του Δήμου, στη γραμμή δημότη και στην υπηρεσία Καθαριότητας.

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή:

«Με ένα τηλέφωνο στον κ. Πατούλη οι καθαρισμοί οικοπέδων»

Στην περιοχή του Σωρού Αμαρουσίου, στην οδό Τάκη Τριανταφύλλη υπάρχουν δύο μεγάλα ιδιωτικά οικόπεδα, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους, αρνούνται να τα καθαρίσουν.

Είναι γεμάτα ξερόχορτα και άλλα απορρίμματα. Εστίες πιθανής πυρκαγιάς και σίγουρα εστίες μολύνσεως για τους κατοίκους των όμορων σπιτιών και όλης της γύρω περιοχής.

Οι κάτοικοι εδώ και ενάμιση μήνα τηλεφωνούσαν στις υπηρεσίες του δήμου, στη γραμμή δημότη και στην υπηρεσία καθαριότητας. Ενάμιση μήνα πίστευαν στις υποσχέσεις που τους έδιναν και έκαναν υπομονή. Μάταια όμως ! Αντί για συνεργείο καθαρισμού βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αλαζονική και απαξιωτική συμπεριφορά του αρμόδιου υπάλληλου.

Τι κι αν υπάρχει σύμβαση με εργολάβο για τον καθαρισμό των οικοπέδων. Τι κι αν υπάρχει διάταξη σύμφωνα με την οποία, όταν ο ιδιοκτήτης αρνηθεί να καθαρίσει το οικόπεδό του, ή δεν τον βρίσκει η υπηρεσία, ο δήμος καθαρίζει το οικόπεδο και τον χρεώνει με το αντίστοιχο ποσό της εργασίας του καθαρισμού.

Ο δήμος Αμαρουσίου δεν έπραξε τίποτα από τα παραπάνω για τον καθαρισμό των οικοπέδων μέχρι ….

Μέχρι την περασμένη Κυριακή, όπου ένας από τους κατοίκους της οδού Τάκη Τριανταφύλλη, τηλεφώνησε στον κ. Πατούλη, το δήμαρχο και πρόεδρο του Ι.Σ.Α.

Ως δια μαγείας πέντε υπάλληλοι του δήμου, με τρία μηχανήματα Κυριακάτικα καθάρισαν τα οικόπεδα. Και τη Δευτέρα ολοκλήρωσαν τον καθαρισμό μεταφέροντας τους σωρούς των σκουπιδιών (έρχονται και εκλογές βλέπετε).

Όμως πάρα τον καθαρισμό των οικοπέδων το πρόβλημα δε λύθηκε στο σύνολό του, καθώς δεν έχουν απομακρυνθεί οι σωροί με τα κομμένα ξερόχορτα και ξερόκλαδα.

Ένας σύγχρονος δήμος, με ISO, με στελεχωμένες υπηρεσίες για την καθημερινότητα των πολιτών, των οποίων ο οβολός μέσω των δημοτικών τελών είναι ιδιαίτερα μεγάλος, δεν μπορεί να λειτουργεί μόνο όταν κάποιος πολίτης τηλεφωνήσει στον κ. Πατούλη.

Αυτή είναι λειτουργία δήμου παλαιότατων χρόνων και άλλων πολιτισμών.

 

Εμείς επιθυμούμε να ζούμε και να συμμετέχουμε στα κοινά, σε ένα δήμο που θα βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών. Ένα δήμο που οι υπηρεσίες του θα λειτουργούν και δε θα είναι απαραίτητο το τηλεφώνημα στον κ. δήμαρχο για να ενεργοποιηθούν.

Καλογεράκη Εύη : κάτοικος οδού Τάκη Τριανταφύλλη 14

Κούκουζας Πέτρος : αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αμαρουσίου

Χαραλαμπόπουλος Παναγιώτης : κάτοικος οδού Τάκη Τριανταφύλλη 10

Υ.Γ. Οι επισυναπτόμενες φωτογραφίες έχουν ληφθεί τρεις μέρες μετά τον «καθαρισμό»

 

Share