Εντυπωσιακή η πρώτη μουσική συνάντηση των Χορωδιών των Δημοτικών Σχολείων Αμαρουσίου

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη χορωδιακή συνάντηση των Δημοτικών Σχολείων Αμαρουσίου, ενθουσιάζοντας το κοινό που κατέκλυσε την αίθουσα εκδηλώσεων στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018.

Ο Δήμος Αμαρουσίου διοργάνωσε την κοινή μουσική εμφάνιση των οκτώ χορωδιών από τα Δημοτικά Σχολεία Αμαρουσίου και της χορωδίας του Δημοτικού Σχολείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Νέας Ιωνίας, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων.

Στόχος της προσπάθειας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, ήταν η αναβάθμιση των σχολικών χορωδιών με «όχημα» τη μουσική παιδεία, την καλλιέργεια της εξωστρέφειας, της ομαδικότητας και της συνεργασίας μεταξύ των παιδιών.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, άνοιξε την εκδήλωση και απευθύνοντας χαιρετισμό στους εκατοντάδες συμπολίτες που τίμησαν τη χορωδιακή συνάντηση των παιδιών, ευχαρίστησε θερμά για την αμέριστη συνεργασία τους δασκάλους, τους διευθυντές των σχολείων και τον καλλιτεχνικό διευθυντή Θωμά Κοντογιώργη και υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Κατοχυρώνουμε από φέτος θεσμικά, οι παιδικές χορωδίες να ενώνονται, να τις καμαρώνουμε, να τις χαιρόμαστε. Βάζουμε μπροστά τον πολιτισμό και, σε αγαστή συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, προχωράμε με το βλέμμα στο μέλλον, γιατί τα παιδιά μας είναι το μέλλον του τόπου μας, είναι η δύναμή μας».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού, Ευάγγελος Κάββαλος, και οι δημοτικοί σύμβουλοι Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και Δημήτρης Σμυρνής.

Share