Ένας εξαντλημένος πελεκάνος προσγειώθηκε στο Μαρούσι!

Το Μαρούσι φαίνεται πως ελκύει ζώα και πτηνά που δε συναντάμε καθημερινά. Μετά το περιστατικό με την αλεπού που έκοβε βόλτες στο Μέγαρο του ΟΤΕ, τώρα ένας ροδοπελεκάνος βρέθηκε εξαντλημένος από το μεταναστευτικό του ταξίδι προς την Αφρική, στο σιντριβάνι του Golden Hall.

Όπως ενημερώνει η ANIMA (Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής), ο νεαρός πελεκάνος, πιθανότατα γεννημένος στο Δέλτα του Δούναβη, πρέπει να έχασε την οικογένειά του στο ταξίδι μετανάστευσης προς Αφρική.

Άμεσα, η ΑΝΙΜΑ έσπευσε, το ταλαιπωρημένο πελεκανάκι συνελήφθη, μπήκε αμέσως σε ορό και του παρείχαν την περίθαλψη που χρειαζόταν για να συνεχίσει το μακρινό ταξίδι του.

Ένας νεαρός εξαντλημένος ροδοπελεκάνος στο συντριβάνι του Golden Hall!! Η ΑΝΙΜΑ έσπευσε, το ταλαιπωρημένο πελεκανάκι…

Gepostet von ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής am Mittwoch, 31. Oktober 2018

Λίγα λόγια για την ΑΝΙΜΑ

Η ΑΝΙΜΑ- Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής- είναι σωματείο και ιδρύθηκε το 2005, από ανθρώπους με μακρά εμπειρία στην περίθαλψη άγριων ζώων στην Ελλάδα καθώς και από κτηνιάτρους, βιολόγους, δασολόγους και φίλους της φύσης και της άγριας ζωής. Συνεργάζεται με ειδικούς επιστήμονες και έχει επιστημονική επιτροπή.

Ένας από τους βασικούς στόχους της ΑΝΙΜΑ είναι η περίθαλψη και επανένταξη άγριων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον. Με δεδομένο ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κρατικός φορέας που να ασχολείται με το αντικείμενο αυτό η ΑΝΙΜΑ, μαζί με τις υπόλοιπες οργανώσεις που ασχολούνται με την περίθαλψη άγριων ζώων, έρχεται να καλύψει μια βασική ανάγκη για την προστασία και διατήρηση της άγριας ζωής στη χώρα.

Παραλαμβάνοντας άγρια ζώα από όλη την Ελλάδα περιθάλπει σε ετήσια βάση πάνω από 4.000 πουλιά, θηλαστικά και ερπετά. Μεταξύ των ζώων αυτών συγκαταλέγονται και πολλά σπάνια και απειλούμενα με εξαφάνιση άγρια ζώα.

https://www.wild-anima.gr/

Πηγή Φωτογραφίας: documentonews.gr

 

Share