Φτιάχνουμε σπιτικό παγωτό παρφέ βανίλια

Το παγωτό το καλοκαίρι δεν λείπει από κανένα σπίτι! Μικροί μεγάλοι αναζητούν σχεδόν καθημερινά το απόλυτο γλύκισμα του καλοκαιριού. Αν σας αρέσουν τα παγωτά δεν έχετε παρά να φτιάξετε το δικό σας παγωτό με γεύση παρφέ βανίλια.

Υλικά

-Φυτική κρέμα γάλακτος

-Ζαχαρούχο γάλα

-Βανίλια σε σκόνη

-Μισό σφηνάκι ρακί ή οποιοδήποτε ποτό της αρεσκείας σας

-2 παστέλια με ξηρούς καρπούς

Εκτέλεση

-Ρίχνετε την φυτική κρέμα γάλακτος στο μίξερ και το βάζετε σε λειτουργία για ένα λεπτό. Στο τέλος, ελέγχετε αν η κρέμα έχει πήξει αρκετά.

-Στη συνέχεια ρίχνετε το ποτό της αρεσκείας σας και τη βανίλια.

-Προσθέτετε σιγά- σιγά το ζαχαρούχο γάλα για να μην «κάτσει» στην κρέμα και βάζετε πάλι σε λειτουργία το μίξερ για λιγότερο από δύο λεπτά. Ελέγχετε αν το αποτέλεσμα είναι κρεμώδες και αν χρειαστεί το «χτυπάτε» λίγο ακόμα.

-Θρυματίζετε τα παστέλια και τα βάζετε μέσα στο μίγμα.

-Περιχύνετε το μίγμα σε ένα πλαστικό σκεύος και το βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον τρεις ώρες.

Share