Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου Δέρματος: Εξεταστείτε δωρεάν και στο Μαρούσι

Τη δυνατότητα δωρεάν εξέτασης για πιθανό μελάνωμα ή άλλη μορφή καρκίνου του δέρματος σε όποιον το επιθυμεί δίνει η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ) στο πλαίσιο της Ελληνικής Εβδομάδας Κατά του Καρκίνου του Δέρματος (7-11 Μαΐου 2018).

Η ΕΔΑΕ (Ελληνική Δερματολογική Εταιρία) με χορηγό και υποστηρικτή τα Δερματολογικά Εργαστήρια της Avene διοργανώνει κάθε χρόνο μια εκστρατεία για την πρόληψη και τη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος.

Εθελοντές δερματολόγοι από όλη την Ελλάδα εξετάζουν δωρεάν τους ενδιαφερόμενους κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας και τους παρέχουν συμβουλές και δείγματα προϊόντων φωτοπροστασίας.

Οι εξετάσεις διενεργούνται κατόπιν ραντεβού από δερματολόγους-μέλη της ΕΔΑΕ σε όλη την Ελλάδα σε ιδιωτικά ιατρεία και νοσοκομεία, ανάμεσά τους και το Μαρούσι. Η εκστρατεία αυτή αποτελεί μια σημαντική προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο και συγχρόνως καθιερώνει τον Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο ως τον κατεξοχήν ειδικό του δέρματος.

O καρκίνος του δέρματος είναι ο πιο κοινός καρκίνος. Αν εντοπιστεί αρκετά νωρίς, μπορεί να θεραπευτεί. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου του δέρματος. Από το 1980 μέχρι σήμερα ο αριθμός αυτός έχει τριπλασιαστεί.
Πολλά είναι τα αίτια αυτής της αύξησης:

-Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο στην παιδική ηλικία

-Η απότομη έκθεση στον ήλιο μετά το χειμώνα

-Το άθροισμα των «ωρών» έκθεσης στον ήλιο, μεγαλώνοντας το άθροισμα γίνεται μεγαλύτερο.

-Και η αισθητική του μαυρίσματος είναι κάποια από αυτά.

Τηλεφωνήστε στο 215 215 85 23 για προγραμματισμό ραντεβού ή επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα https://www.euromelanoma-greece.gr/.

 

Share