Ελεύθερο παιχνίδι για παιδιά από 1-5 ετών στο POW WOW

Το POW WOW προτείνει για το μικρό παιδί (συντροφιά με τους ενήλικους συνοδούς του) την δυνατότητα να ευχαριστηθεί μαζί με τους άλλους, να αλληλεπιδράσει και να ανακαλύψει τους κανόνες που θα το εισάγουν στην κοινωνική ζωή παίζοντας με τον προσωπικό του ρυθμό σε ένα κλίμα συναισθηματικής ασφάλειας.

Το κάθε παιδί μπορεί εκεί να έρθει σε επαφή με συνομήλικους του και να κοινωνικοποιηθεί, να εξερευνήσει το περιβάλλον του, να κάνει ίσως τα πρώτα του βήματα σε έναν κοινωνικό χώρο και να αποχωριστεί τόσο όσο αντέχει τους γονείς του ή τον συνοδό του επιστρέφοντας σε αυτούς όποτε το θελήσει. Επιπλέον, θα κληθεί να «υπακούσει» σε κανόνες που ένας άλλος χώρος, εκτός του σπιτιού, θέτει για την εύρυθμη λειτουργία του .

Έρευνες έχουν δείξει ότι το ελεύθερο παιχνίδι διδάσκει στο παιδί πώς να μειώνει το άγχος του, πώς να είναι περισσότερο προσαρμοστικό και, ταυτόχρονα, βελτιώνει τις κοινωνικές του δεξιότητες. Κάνει επίσης τα παιδιά να νιώθουν ότι… έχουν τον έλεγχο, αίσθηση που τα βοηθά να αναπτύξουν ικανότητες αυτονομίας και αυτοελέγχου μεγαλώνοντας.

Σε αυτές τις ώρες δεν υπάρχουν οργανωμένα παιδαγωγικού τύπου παιχνίδια ή δραστηριότητες. Ο συνοδός του παιδιού δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να απουσιάσει από τον χώρο αφήνοντας το παιδί μόνο του (χωρίς επίβλεψη). Η παρουσία του ενήλικα συνοδού δίνει την δυνατότητα στο παιδί να νιώσει ασφάλεια και εμπιστοσύνη και να μπορέσει προοδευτικά, στο δικό του προσωπικό χρόνο, ν’ αποχωριστεί από τη μητέρα του και να κοινωνικοποιηθεί.

Το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ ανά παιδί.

Πληροφορίες

POW WOW

Γράμμου 30, Μαρούσι

Τηλ: 6943851018

powwow.culture@gmail.com

 

Share