Επανέρχεται η ελεγχόμενη στάθμευση στο Μαρούσι

Με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο του Αμαρουσίου έδωσε το πράσινο φως, για να επανέλθει η ελεγχόμενη στάθμευση στην πόλη.

Το μέτρο θα περιλαμβάνει δωρεάν στάθμευση για τους κατοίκους του Αμαρουσίου και καταβολή τέλους χρήσης των υποδομών της από τους επισκέπτες. Σύφωνα με δηλώσεις της σημερινής Διοίκησης πρόκειται για ένα μέτρο που αποτελούσε δέσμευσή της και το οποίο θα συμβάλλει στην οργάνωση και αναβάθμιση της κυκλοφορίας εντός του ιστού της πόλης και στη βελτίωση της καθημερινότητας με παράλληλα οφέλη ανταποδοτικότητας για τους κατοίκους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πατούλης επεσήμανε ότι είναι ένα “αναγκαίο μέτρο για κάθε σύγχρονη οργανωμένη ευρωπαϊκή πόλη, με δωρεάν χρήση από τους Μαρουσιώτες και όφελος ανταποδοτικότητας”.

Η ελεγχόμενη στάθμευση αναμένεται ότι θα βάλει τάξη στην άναρχη στάθμευση στο σύνολο της περιφέρειας του Δήμου και θα ωφελήσει ιδιαίτερα τις γειτονιές με αυξημένες υπερτοπικές χρήσεις. Παράλληλα, θα εξασφαλίσει σημαντικούς πόρους για τον Δήμο που ανταποδοτικά θα διατίθενται για παρεμβάσεις και έργα συντήρησης σε κάθε πολεοδομική ενότητα της πόλης.

Με τη συζήτηση του θέματος στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, η Διοίκηση του Δήμου ενημέρωσε το Σώμα καταθέτοντας αρχικά τη βούλησή της να βάλει τάξη στην αναρχία που επικρατεί στην πόλη. Σε επόμενες συνεδριάσεις, με την ολοκλήρωση των απαραίτητων τεχνοοικονομικών μελετών βάσει των οποίων θα εκτελεστεί το έργο, η Διοίκηση θα επαναφέρει το θέμα προς συζήτηση και θα επιστρέψει με νεότερη ενημέρωση.

Share