Έκθεση «Γιάννης Τσαρούχης: εικονογραφήσεις βιβλίων και τυπογραφία» με ελεύθερη είσοδο στο Μαρούσι

Στο πλαίσιο των Aνοιχτών Συλλογών από τη διοργάνωση Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, το Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη παρουσιάζει την έκθεση «Γιάννης Τσαρούχης: εικονογραφήσεις βιβλίων και τυπογραφία».


Ο Γιάννης Τσαρούχης είχε φιλοτεχνήσει εξώφυλλα βιβλίων, προμετωπίδες, αφίσες και εξώφυλλα προγραμμάτων θεάτρου, εικονογραφήσεις συλλογών πολλών ποιητών όπως ο Ελύτης, ο Σεφέρης, ο Ρίτσος, ο Καβάφης, κ.α. Εκτός αυτού, έκανε την επιμέλεια των ημερολογίων της Ιονικής και Εμπορικής Τράπεζας. Το ενδιαφέρον του για την τυπογραφία ήταν μεγάλο και γνώριζε τις οικογένειες των γραμμάτων της αλφαβήτου.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά τις εικονογραφήσεις του σπουδαίου Γιάννη Τσαρούχη, από τις 2 έως τις 15 Ιουλίου, ώρες 10:00 – 14: 00 με ελεύθερη είσοδο.

Παράλληλα, θα υπάρχουν ξεναγήσεις από την πρόεδρο του Μουσείου, κα Νίκη Γρυπάρη τα Σαββατοκύριακα 7 – 8 και 14 – 15 Ιουλίου στις 11.00 π.μ.

Ακόμα, το Ίδρυμα Τσαρούχη στο Μαρούσι φιλοξενεί εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με τίτλο «Ξεφυλλίζοντας τις θάλασσες του Τσαρούχη!», την Τετάρτη 11 Ιουλίου (4 – 7 ετών) και την Πέμπτη 12 Ιουλίου (8 – 12 ετών) , από τις 11.00 έως τη 13.00. Το κόστος συμμετοχής είναι 8 ευρώ / παιδί.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο τηλέφωνο 210 8062636-7.

Share