Εκστρατεία απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων στο Ηράκλειο Αττικής

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συνεχίζει την εκστρατεία απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων από τους δρόμους της πόλης. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις οχημάτων που, παρά τις αντίθετες επιταγές της κείμενης νομοθεσίας που θέλει τα αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες να φυλάσσονται σε ιδιόκτητους, στεγασμένους χώρους, είναι παρατημένα στο δρόμο.

Ειδικότερα τα χρόνια της κρίσης, παρατηρήθηκε αύξηση στο φαινόμενο και με την εκστρατεία αυτή, ο δήμος στοχεύει αφενός στη δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης και αφετέρου στην αποφυγή εστιών μόλυνσης.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος:

«Το φαινόμενο της εγκατάλειψης οχημάτων αυξήθηκε κατακόρυφα μέσα στα χρόνια της κρίσης. Ως δημοτική αρχή ευθύνης οφείλουμε να απαντάμε στο πρόβλημα και απομακρύνουμε τα εγκαταλελειμμένα, όχι μόνο για να δημιουργήσουμε νέες θέσεις στάθμευσης, κυριότερα δε για να αποφύγουμε να εξελιχθούν σε εστίες μόλυνσης. Βοηθήστε μας και εσείς αναφέροντας στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου περιστατικά εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων που τυχόν να διαπιστώσετε».

Οι Ηρακλειώτες μπορούν να δηλώνουν περιπτώσεις εγκαταλελειμμένων οχημάτων στο τηλέφωνο του Γραφείου Εξυπηρέτησης του Δημότη 15277.

Θυμίζουμε, εκ του νόμου ορίζεται ότι χρειάζεται εύλογο χρονικό διάστημα από την σχετική ειδοποίηση των τυχόν ιδιοκτητών (με την επικόλληση σήμανσης στο όχημα) έως ότου επιτραπεί στον Δήμο να απομακρύνει το αυτοκίνητο.

Share