Την 3η θέση σε όλη την Ελλάδα κατέκτησε το Γυμνάσιο Εκπαιδευτηρίων Δούκα στην εκστρατεία οικολογικής μετακίνησης Ecomobility

Μεγάλη επιτυχία και διάκριση για το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Δούκα το οποίο κατέλαβε την 3η θέση πανελλαδικά στην πανελλαδική εκστρατεία οικολογικής μετακίνησης Ecomobility. Η διάκριση ήρθε για μια εργασία που παρουσίασαν οι μαθητές σχετικά με την ανεμπόδιστη και οικολογική μεταφορά στον Δήμο Αμαρουσίου. Επιπλέον, το σχολείο απέσπασε ιδιαίτερο έπαινο για την 8η συνεχόμενη χρονιά συμμετοχής του στην εκστρατεία αυτή.

Η εκστρατεία-γιορτή των Ecomobility και Freemobility 2017-18, η οποία συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια ζωής, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, με μαθητές και καθηγητές από 30 πόλεις της Ελλάδας.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, συνεχάρη τα Εκπαιδευτήρια Δούκα γι΄ αυτή τη σημαντική διάκριση, αλλά και τον διευθυντή του Γυμνασίου, Αντώνη Ψύρη, ο οποίος, όπως τόνισε ο κ. Πατούλης, ενέπνευσε τους μαθητές να συμμετέχουν ενεργά αναζητώντας λύσεις στο ζήτημα της οικολογικής μετακίνησης και ευαισθητοποιώντας την τοπική κοινωνία.

«Ο Δήμος Αμαρουσίου» κατέληξε ο κ. Πατούλης «όπως έχει αποδείξει μέχρι σήμερα, θα συνεχίσει να είναι αρωγός και συμπαραστάτης στηρίζοντας τους νέους της πόλης μας δείχνοντας τον δρόμο της δημιουργίας και των ευκαιριών».

Η φετινή ομάδα αποτελούταν από τους εξής μαθητές της Γ΄ τάξης Γυμνασίου: Σοφία Βάγια, Παναγιώτη Σπανό, Μαριάννα Γεωργίου, Μαρία Λαμαρη, Σεμίνα Ντάκου, Δήμητρα Μπαλέρμα, Ιωάννα Μπαλέρμπα, Κατερίνα Ψύρη, Μάριο Κυπριώτη, Λυδία Δρόσου, με υπεύθυνη καθηγήτρια την Σοφία Σερδάρη.

Σημαντική ήταν και η προσφορά της επικεφαλής του Γραφείου Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Αμαρουσίου, Χριστίνας Γαλανοπούλου, στην αμέριστη υποστήριξη και συμμετοχή των μαθητών σε δράσεις, όπως το διαδημοτικό συμβούλιο υγείας στο οποίο συμμετείχαν ενεργά οι μαθητές του σχολείου με τις προτάσεις τους για τη βιωσιμότητα των πόλεων.

Share