“Εγώ η Ουλρίκε Μάινχοφ καταγγέλλω”: Μια συγκλονιστική παράσταση στο θέατρο Διθύραμβος στο Μαρούσι

Από τις 15 έως και τις 18 Φεβρουαρίου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το συγκλονιστικό μονόλογο των Ντάριο Φο – Φράνκα Ράμε: «Εγώ, η Ουλρίκε Μάινχοφ καταγγέλλω», στο θέατρο Διθύραμβος στο Μαρούσι.

Η παράσταση είναι μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά της ομάδας του εργαστηρίου του θεάτρου Διθύραμβος ‘Ανοικτίρμονες_group’, σε σκηνοθεσία Έφης Νιχωρίτη.

Διαβάστε τη συνέντευξη της Έφης Νιχωρίτη στο maroussi-news για το Θέατρο Διθύραμβος, το μοναδικό θέατρο στα βόρεια προάστια!

Πρόκειται για έναν συγκλονιστικό μονόλογο/καταγγελία για τις συνθήκες  κράτησης της αντάρτισας πόλεων Ουλρίκε Μάινχοφ, που βρέθηκε φυλακισμένη στη “νεκρή πτέρυγα” της φυλακής της Κολωνίας – Όσεντορφ, από τον Ιούνιο του 1972 μέχρι τον Φεβρουάριο του 1973, και στα «λευκά κελιά» του Σταμχάιμ της Στουτγάρδης, όπου μεταφέρθηκε το 1974 σε απόλυτη απομόνωση και χωρίς να έχει το δικαίωμα να βλέπει τον δικηγόρο της. Το γεγονός αυτό ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους διανοούμενους της εποχής, μεταξύ των οποίων και ο Ζαν Πολ Σαρτρ.

Στις 9 Μαΐου 1976 η Ουλρίκε Μάινχοφ βρίσκεται κρεμασμένη στο κελί 719 των φυλακών υψίστης ασφαλείας. Η επίσημη νεκροψία έδειξε αυτοκτονία. Κανείς όμως δεν πείσθηκε για αυτό. Οικογένεια, φίλοι και σύντροφοι αμφισβητούν το πόρισμα αλλά δεν βρίσκουν αποδείξεις για το αντίθετο καθώς το γερμανικό κράτος αρνήθηκε να δώσει στοιχεία στον ειδικό εμπειρογνώμονα που όρισε η οικογένεια.

Δύο χρόνια μετά, ο Ντάριο Φο και η Φράνκα Ράμε, γράφουν ένα κείμενο χαστούκι, για την κρατική βία, για τη θέση της γυναίκας, για τα “λευκά κελιά” και για την καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πληροφορίες

Σκηνοθεσία: Έφη Νιχωρίτη

Παίζουν: Μαρία Χριστίνα Τζαβάρα, Μίκα Φιλοπούλου, Σάββας Πετρίδης, Καλυψώ Ζωγραφίδη, Αναστασία Βούλγαρη.

ΠΟΤΕ:  15 – 16 – 17 – 18 Φεβρουαρίου στις 9.15μμ

ΠΟΥ: Θέατρο Διθύραμβος, Λητούς 6, Μαρούσι

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: 2106106897 κιν.6977357799

Προτεινόμενη τιμή ενίσχυσης: 5 ευρώ

Share