Για 1η φορά στο Μαρούσι «Γιορτή Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων»

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας Στέφανου Τσιπουράκη, του αρμόδιου για την προστασία αδέσποτων ζώων Αντιδημάρχου Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς  Γιάννη Ιωαννίδη, του Αντιδήμαρχου Αθλητισμού & Πολιτισμού Γιάννη Νικολαράκου, του Προέδρου του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρου Κόνιαρη, πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Υιοθεσίας Αδέσποτων, την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 στην Πλατεία Γαρδέλη (πλησίον ΗΣΑΠ).

Η χαρούμενη εκδήλωση περιελάμβανε ενημέρωση και εκπαίδευση στους δημότες και επισκέπτες για τα αδέσποτα ζωάκια και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Συγκεκριμένα έγινε αναφορά σε: σταθμούς σίτισης και σημεία που βρίσκονται, στάδια υιοθεσίας, διανομές ξηράς τροφής, ενημέρωση ηλεκτρονικής εφαρμογής με το σύνθημα «Στειρώνω, Τσιπάρω, Υιοθετώ». Ακολούθησαν διάφορα happening που περιελάμβαναν face painting, μασκότ, μπαλόνια, μουσική, κεράσματα, εκπαιδευτικό show για τα μικρά παιδιά αλλά και κλήρωση δώρων.

Επίσης το 2ο Σύστημα Προσκόπων σε συνεργασία με το τοπικό τμήμα Αμαρουσίου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού παρουσίαζαν κατασκευή από ξύλινα σπιτάκια για τα αδέσποτα της πόλης, τα οποία θα τοποθετηθούν σε τρεις πλατείες του Αμαρουσίου. Με το τέλος δε της γιορτής υιοθετήθηκαν 9 σκυλάκια και 6 γατάκια.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου απευθυνόμενους σε φορείς, συλλόγους και δημότες τόνισε:

«Σήμερα στο Μαρούσι είναι γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων ζώων, γιορτή εθελοντισμού για τους αδέσποτους φίλους μας, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην πόλη μας. Μοιράζουμε τροφές για τα ζωάκια, συγκεντρώνουμε στις λίστες μας νέους εθελοντές, ενδυναμώνουμε την έννοια της σωστής νοοτροπίας απέναντι στα ζωάκια συντροφιάς. Οι αδέσποτοι φίλοι μας χρειάζονται τη βοήθειά μας. Ως Δήμος φροντίζουμε για καλύτερες συνθήκες περίθαλψης, έχουμε τη βοήθεια του ΠΕ.ΦΙ.ΠΟ και των φιλοζωικών σωματείων. Πάντα θα χρειαζόμαστε και τη δική σας προσπάθεια, θέλουμε να μας βοηθήσετε να περάσουμε το σωστό μήνυμα για τους τετράποδους φίλους μας γιατί κι αυτοί έχουν δικαιώματα μέσα στην πόλη»

Ο Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς και αρμόδιος για την προστασία των αδέσποτων Γιάννης Ιωαννίδης σημείωσε: «Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου και εγώ προσωπικά είμαστε εδώ για να ακούσουμε και να βοηθήσουμε κάθε δημότη που τον ενδιαφέρει η ευζωία των αδέσποτων. Η σημερινή μέρα είναι μία ευκαιρία για τον έως τώρα απολογισμό σχετικά με τα ζωάκια συντροφιάς αλλά και  δέσμευση ότι θα δουλέψουμε μαζί σας για να βοηθήσουμε τα αδέσποτα της πόλης μας».

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας Στέφανος Τσιπουράκης αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο  για την πραγματοποίηση όλων όσων του ζητήθηκαν σχετικά με τα αδέσποτα ζωάκια της πόλης, τόνισε την υποχρέωση του κάθε πολίτη να σέβεται τα ζώα κάτι που απεικονίζει πρωτίστως μια πολιτισμένη κοινωνία.

Η ηθοποιός – πρέσβειρα αδέσποτων ζώων, κάτοικος Αμαρουσίου Ναταλία Δραγούμη ευχαρίστησε τον κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου  και τα μέλη της  Δημοτικής Αρχής που τη βοηθούν στο έργο της, όντας και η ίδια φιλόζωη, ενώ επίσης αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της ευαισθητοποίησης απέναντι στα αδέσποτα ζώα, κάτι που πρέπει να δείξουν όλοι οι Παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ένας ακόμη πρωτεργάτης για την προστασία των αδέσποτων ζώων της πόλης του Αμαρουσίου, ο Σύμβουλος του Δημάρχου για την ευζωία των αδέσποτων Νίκος Τακτικός, παραβρέθηκε στην εκδήλωση ως διαρκής σύμμαχος της ενημέρωσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μικρά ζωάκια της πόλης.

Σημαντική η προσφορά του Συλλόγου, ΠΕ.ΦΙ.ΠΟ της Πρόεδρου Μαριάννας Ζερβάκη, της Αντιπροέδρου Εύας Μαυρίδου και των μελών, η οποίοι άψογα φροντίζουν για την περίθαλψη, στείρωση και διατροφή των αδέσποτων της πόλης του Αμαρουσίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμη:

·       Η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ Κατερίνα Βουρλάκη, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Αθλητισμού & Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας Ελένη Λέκκα, η Εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού Φανή Λέκκα, ο Σύμβουλος του Δημάρχου Χρυσόστομος Σχοινάς, ο Πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Θανάσης Βλαχοπιώτης, η Μαρουσιώτισσα Ντέπη Μπιλιλή.

·       Η Πρόεδρος του Σικιαριδείου Ιδρύματος Κορίνα Λιούτα, η Επικεφαλής του Γραφείου Ισότητας ΕΝ.ΠΕ. και Αν. Διοικήτρια Γ.Ν.Δ.Α. «Αγία Βαρβάρα» Φωτεινή Βρύνα,

·       Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας  του Δήμου Πεντέλης Γεωργία Μητροπούλου.

·       Ο αρχηγός του 2ου συστήματος προσκόπων Γιάννης Γεωργόπουλος

Για τη δημιουργία της εκδήλωσης συνέβαλαν ακόμη : ο Κοινοτικός Σύμβουλος Πειραιά Πάνος Βλαχουτσάκος, η υπεύθυνη της εταιρίας nokaka (που κατέχει τη σχετική παγκόσμια πατέντα), Αρκούδη Μαρία, από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού η τοπική  έφορος Κική Μάκου καθώς και μέλη, η Άρτεμις  Ράφα και ο Γιάννης Βαβίτσας με τη νέα εφαρμογή ανεύρεσης χαμένων σκύλων Spot & Stray, ο Εκπαιδευτής Σκύλων Δημήτρης Λεβαντής (dogs 84), ο συνεργαζόμενος γιατρός της πόλης Ξενοφών Μακρυθανάσης, από την Μητρόπολη Αμαρουσίου το μέλος Κωνσταντίνος Γεωργίου.

Από το Forum Νέων του Δήμου Αμαρουσίου οι: Ανδρέας Ντούκλιας, Νάνσυ ΑκριδοπούλουΒάσια ΖέρβαΑλεξάνδρα Ιωάννου, Ευθύμης Φούντας, Παναγιώτης ΒασιλόπουλοςΒίλλυ Παπαχρυσάνθου, Αναστασία Κιζηλή

Οι εθελόντριες : Μιμίκα Παπαναστασίου, Χρυσούλα Παπαναστασίου, Έφη Αποστολάτου, Νατάσα Στρατάκη.

Ευγενική χορηγία στην εκδήλωση η συμμετοχή της εταιρίας PET CITY GROUP A.E.B.E

 

Share