Εγγραφές στο Νηπιαγωγείο της Ιονίου Σχολής στο Μαρούσι για την υποψήφια νέα γενιά μαθητών

Ένα νέο ταξίδι στη γνώση θα ξεκινήσει για τα παιδιά που θα συγκροτήσουν τα τμήματα προνηπίων και νηπίων της Ιονίου Σχολής στο Μαρούσι, καθώς ξεκίνησαν οι εγγραφές τμημάτων.

Σε σχετική ανακοίνωση της Σχολής σημειώνεται: «Στο Νηπιαγωγείο της Ιονίου Σχολής, η ζωή των παιδιών είναι κάθε μέρα σαν γιορτή! Μέσα από ποικίλα ερεθίσματα και με την καθοδήγηση των νηπιαγωγών το παιδί ενθαρρύνεται και μαθαίνει να αγαπά τη γνώση, πρωταρχικά μέσα από το παιχνίδι, σ΄ ένα ευχάριστο περιβάλλον που το παροτρύνει να καλλιεργήσει τα ταλέντα του και να αναπτυχθεί συναισθηματικά.

Το παιδί κάνει τα πρώτα του βήματα μακριά από την οικογένεια, σε στέρεες βάσεις, καθοριστικές για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς του. Με έμφαση στην τεχνολογία και μέσα από καινοτόμες εκπαιδευτικές, αθλητικές και εικαστικές δραστηριότητες, οι μικροί μας ‘‘πρωταγωνιστές’’ ανακαλύπτουν τον συναρπαστικό κόσμο της γνώσης παίζοντας, γεγονός που συμβάλλει ουσιαστικά στην κοινωνική τους ωρίμανση».

«Σας περιμένουμε μαζί με τα παιδιά σας για να γνωρίσουν τον χώρο του Νηπιαγωγείου, τις δασκάλες, να συναντηθούν με άλλα παιδάκια και να συμμετέχουν σε ευχάριστα και δημιουργικά παιχνίδια γεμάτα μουσική και φαντασία».

Το Νηπιαγωγείο της Ιονίου Σχολής στεγάζεται σε ανεξάρτητες εγκαταστάσεις, στο Μαρούσι (στην οδό Σισμανογλείου 29 & Αγ. Γερασίμου 5 – τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 613 6693), και διαθέτει:

-Mεγάλες, ευήλιες και ευάερες αίθουσες

-Πολλούς χώρους αυλισμού

-Αίθουσα διαφόρων εκδηλώσεων, με δικό της θέατρο

-Κλειστό γυμναστήριο

-Χώρο σίτισης

-Εργαστήριο πληροφορικής

-Γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5

Στις άρτιες εγκαταστάσεις του νηπιαγωγείου στο Μαρούσι, εξειδικευμένοι εκπαιδευτικοί, ενθαρρύνουν, όπως ενημερώνει η Ιόνιος Σχολή, την ομαλή ένταξη και πορεία των νηπίων, με τρόπο δημιουργικό, καλλιεργώντας τα εκφραστικά τους μέσα, τα ταλέντα τους και, κυρίως, την αγάπη τους για τη μάθηση.

Λίγα Λόγια για την Ιόνιο Σχολή

Tο 1881 το Eλληνικό κράτος ανέθεσε στον Kωνσταντίνο Γ. Kαβαλιεράτο, δημοδιδάσκαλο και παιδαγωγό από την Kεφαλλονιά, να ιδρύσει ελληνικά Δημοτικά Σχολεία στη Θεσσαλία, που μόλις τότε είχε προσαρτηθεί στην Eλλάδα. Aφού ο K. Kαβαλιεράτος τελείωσε την υπηρεσία του προς τη Δημόσια Eκπαίδευση, είχε την έμπνευση να ιδρύσει στην Aθήνα ένα δικό του πρότυπο “Σχολείο για Ελληνόπουλα”. H έμπνευση του K. Γ. Kαβαλιεράτου πραγματοποιήθηκε το έτος 1908.

Σ’ ένα μικρό κτήριο στην Aθήνα, στη συμβολή των οδών Σολωμού και Kάνιγγος, ίδρυσε την Iόνιο Σχολή. Aργότερα, το 1912, η Iόνιος Σχολή εγκαταστάθηκε σε δύο λαμπρά κτήρια στο τετράγωνο των οδών Aκαδημίας-Zωοδόχου Πηγής-Xαριλάου Tρικούπη, όπου και λειτούργησε επί 50 χρόνια.

Tο 1961 λειτούργησε η πρώτη σχολική μονάδα της Iονίου Σχολής στη Φιλοθέη, όπου σήμερα στεγάζεται το τμήμα του International Baccalaureate Diploma Programme, το Γενικό Λύκειο, το Γυμνάσιο και το 1ο Δημοτικό Σχολείο. Tότε, τελείωσε η λειτουργία της “οδού Aκαδημίας”.

Tο 1981 λειτούργησε η δεύτερη σχολική μονάδα στο Mαρούσι με το Nηπιαγωγείο. Aπό το 1996 εκεί λειτουργεί και το 2o Δημοτικό Σχολείο της Iονίου Σχολής, εγκατεστημένο σε χώρο εκτάσεως 16.000 m2. Το 2001 εγκαινιάστηκε το κλειστό Αθλητικό Κέντρο της Ιονίου Σχολής στην οδό Αγίας Ειρήνης 28, στον ευρύτερο χώρο της μονάδας της Ιονίου Σχολής του Αμαρουσίου. Το 2005 προστίθεται νέα πτέρυγα, όπου στεγάζονται τα νέα εργαστήρια Φυσικής, Χημείας και Πληροφορικής, στην οδό Αγίας Ειρήνης 28, δίπλα στο κλειστό Αθλητικό Κέντρο.

Πληροφορίες

Ιόνιος Σχολή: Σισμανογλείου 29 & Αγ. Γερασίμου 5, Μαρούσι, τηλ. 210 6136693, www.ionios.gr.

 

 

Share