Εγκαινιάστηκε η 56η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής στο Μαρούσι!

Το σπουδαίο πολιτιστικό και καλλιτεχνικό γεγονός του Αμαρουσίου, η  56η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής, άνοιξε τις πόρτες της στο κοινό!

Οι φίλοι της κεραμικής τέχνης μπορούν να θαυμάσουν από κοντά όλα τα διακριθέντα έργα του ετήσιου διαγωνισμού στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής, Αίθουσα Τέχνης «Αλέξανδρος Γαρδέλης» (Λεωφ. Κηφισίας 207, Μαρούσι).

Την έκθεση κεραμικής εγκαινίασε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018.

 «Το σπουδαίο αυτό πολιτιστικό και καλλιτεχνικό γεγονός είναι μια μεγάλη γιορτή για τους Έλληνες κεραμίστες και αποτελεί θεσμό για την πόλη του Αμαρουσίου, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία και την πολιτιστική της παράδοση.

Είμαστε υπερήφανοι για τους Έλληνες κεραμιστές που κρατούν ζωντανή τη μακραίωνη παράδοση της τέχνης της κεραμικής και την εξελίσσουν με όλες τις σύγχρονες τάσεις και τεχνικές.

Ο χώρος του Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής συνεχίζει να αποτελεί ένα σύγχρονο κέντρο κεραμικής δημιουργίας και πανελλαδικό σύμβολο της κεραμικής τέχνης.

Για αυτό και θεωρούμε δίκαιο το αίτημα, και αποτελεί πάγια διεκδίκησή μας, το Ελληνικό Κέντρο Κεραμικής, να κατοχυρωθεί στον Δήμο Αμαρουσίου και να παραχωρηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ στον Δήμο, ο χώρος που μας φιλοξενεί σήμερα, ως διατηρητέο πολιτιστικό οίκημα, ώστε να γίνει το “Σπίτι των Κεραμιστών”, και σύμβολο για την πόλη μας.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω, διεκδικούμε την παραχώρησή του, προκειμένου να συντηρηθεί και να αξιοποιηθεί προς όφελος της πολιτιστικής ανάπτυξης της πόλης και της διατήρησης της κεραμικής τέχνης ζωντανής.

Ο Δήμος, θεματοφύλακας της τοπικής παράδοσης και κληρονομιάς, ανέκαθεν βρίσκεται στο πλευρό των κεραμιστών της πόλης αλλά και της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών.

Και θα εξακολουθήσει να στηρίζει το έργο της, γιατί θέλουμε το Μαρούσι να συνεχίσει να αποτελεί πανελλαδικό κέντρο της κεραμικής δημιουργίας» τόνισε ο κ. Πατούλης.

Ακόμα, απονεμήθηκαν βραβεία και έπαινοι στους διακριθέντες του διαγωνισμού.

Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν:

-1ο βραβείο με τίτλο «Εσώτερα έξωθεν» η κ. Έλενα Σταθοπούλου.

-2ο βραβείο με τίτλο «Αγκαλιά» ο κ. Γιάννης Λιάκος.

-3ο Βραβείο με τίτλο «Cactus – Seduction» η κ. Νάνσυ Λιβαθινού.

Επίσης, επαίνους έλαβαν οι καλλιτέχνες Ελευθερία Δημητρίου, Κωνσταντίνος Τσουκνίδας και Δήμητρα Κόλλια.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών, Νίκος Βαλλάτος, ευχαρίστησε θερμά τον δήμαρχο Γιώργο Πατούλη και όλους όσοι στήριξαν και φέτος το θεσμό της Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής, συγχαίροντας τους συμμετέχοντας στην 56η Έκθεση Κεραμικής, ενώ αναφέρθηκε στο ΙΕΚ Κεραμικής που λειτουργεί στον χώρο, αλλά και για τα δρώμενα που θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο του 7ου Forum Ελληνικής Κεραμικής.

7ο FΟRUM Ελληνικής Κεραμικής

Το Forum είναι ένα ταξίδι στην Ελληνική Κεραμική με Εκθέσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις, δράσεις, ιστορικές αναφορές, σεμινάρια, ανοιχτά εργαστήρια, αναψυχή που σε φέρνουν σε άμεση επαφή με την Κεραμική, την Τέχνη του πηλού και της φωτιάς.

Το forum θα λάβει χώρα τα τρία Σαββατοκύριακα του Δεκεμβρίου από 1/12 έως 16/12, δίνοντας πνοή δημιουργίας για το 2019, στο πλαίσιο της 56ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής.

Πρόγραμμα του Forum:

1 & 2 Δεκεμβρίου 2018

Σάββατο 1η Δεκεμβρίου ώρα 14:00: Μένανδρος Παπαδόπουλος

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου ώρα 13:00: Σταμάτης Φτούλης

8 & 9 Δεκεμβρίου 2018

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου ώρα 12:00: Θεοδώρα Χωραφά

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου ώρα 13:30: Γιωργής Βενετούλιας

15 & 16 Δεκεμβρίου 2018

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου ώρα 14:00: Richard – Bill – Smith

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου ώρα 13:00: Νίκος Μοσχονάς

Share