Αυτοί είναι οι 10 πρώτοι δήμοι της Αττικής σε ποσοστά Ανακύκλωσης

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο λεκανοπέδιο Αττικής, προέκυψαν από τα  στοιχεία του ΕΔΣΝΑ (του υπεύθυνου φορέα για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική).

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία επικεντρώνονται στις ποσότητες των απορριμμάτων προς ταφή κατά τα οκτάμηνα 2016, 2017 και 2018, τη μεταβολή των απορριμμάτων των Δήμων που εισήλθαν στις εγκαταστάσεις του ΕΔΣΝΑ στα οκτάμηνα 2017 και 2018, στην συμβολή της εγκατάστασης του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης, στη μείωση των ποσοτήτων προς ταφή και στην ανταπόκριση των Δήμων στην προδιαλογή.

Ειδικότερα, τα στοιχεία για την προδιαλογή (στην παραγωγή ανακυκλώσιμων, δηλαδή, υλικών όλων των ειδών έναντι των συμβατικών σκουπιδιών), όσον αφορά το οκτάμηνο 2018, εμφανίζουν πρώτο το Δήμο Βριλησσίων με ποσοστό 27,1%.

Ακολουθούν ο Δήμος Διονύσου και ο Δήμος Ηρακλείου, ενώ το ο Δήμος Αμαρουσίου απουσιάζει από την πρώτη δεκάδα.

Αναλυτικά ο πίνακας με τους πρώτους 10 δήμους της Αττικής που είχαν το μεγαλύτερο ποσοστό προδιαλογής το 2018:

Αναλυτικά στοιχεία για τη διαχείριση απορριμάτων και άλλα στατιστικά μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://www.edsna.gr/.

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τους πολίτες για τη συνδρομή τους στην ανακύκλωση, τονίζοντας πως το μήνυμα για το μέλλον είναι ελπιδοφόρο. Ο δήμος υλοποιεί τα εξής προγράμματα ανακύκλωσης:

Την παραδοσιακή ανακύκλωση με τον μπλε κάδο, την ανακύκλωση χαρτιού στα σχολεία της πόλης, την ανακύκλωση οργανικών αποβλήτων στους καφέ κάδους, την ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών, ενώ αυτό το διάστημα διανέμονται δωρεάν οι οικιακοί μπλε κάδοι ανακύκλωσης για να προωθηθεί η διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή τους, στα νοικοκυριά.

«Δεν επαναπαυόμαστε σε αυτές τις επιδόσεις αλλά τις χρησιμοποιούμε ως κινητήρια δύναμη για να πετύχουμε ακόμα καλύτερα ποσοστά στην Ανακύκλωση», σχολιάζει ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την υλοποίηση και την προώθηση προγραμμάτων Ανακύκλωσης στον Δήμο Ηρακλείου, Νίκος Μπαρμπούνης.

Share