«Ώρα της γης» 2018: Στις 20:30 σβήνουμε τα φώτα για το περιβάλλον

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η ετήσια «Ώρα της γης», μια πρωτοβουλία που άρχισε το 2007 με μόνο μια εκδήλωση στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας και πλέον οργανώνεται σε όλο τον πλανήτη με στόχο να ευαισθητοποιήσει για τους κινδύνους της απορρύθμισης του κλίματος.

Συγκεκριμένα, στις 20:30 ώρα Ελλάδος πολλά κτίρια και μνημεία θα βυθιστούν στο σκοτάδι επί μια ώρα, από την Ακρόπολη και τον Πύργο του ‘Αιφελ έως την ‘Οπερα του Σίδνεϊ, το Μπιγκ Μπεν, τους ουρανοξύστες του Χονγκ Κονγκ, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου, τον ουρανοξύστη Μπουρτζ Χαλίφα του Ντουμπάι, , τους καταρράκτες του Νιαγάρα και το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο.

Στόχος της δράσης είναι η κινητοποίηση κατά της κλιματικής αλλαγής, αλλά και γενικότερα για την προστασία της φύσης, ειδικά τώρα που η τελευταία τριετία ήταν η θερμότερη που έχει καταγραφεί ποτέ.

Η δράση «Ώρα της Γης» θα σηματοδοτηθεί σε πολλές χώρες από πρωτοβουλίες για την προστασία της χλωρίδας και της πανίδας, όπως για παράδειγμα, στην Κίνα και τη Σιγκαπούρη με την έναρξη εκστρατείας κατά της πλαστικής σακούλας που ρυπαίνει τους ωκεανούς και στην Ινδονησία για τις δεντροφυτεύσεις.

 

Share