Η 38η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου

Τριήμερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας διοργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου, με την τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης και ασφάλειας των συμμετεχόντων στην αιμοδοσία από τη λοίμωξη covid-19, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Η εθελοντική προσφορά αίματος είναι έμπρακτη έκφραση της κοινωνικής αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο. Με τη συμμετοχή μας στην 38η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου ενισχύουμε την Δημοτική Τράπεζα Αίματος, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση σε φιάλες αίματος από συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από μετάγγιση.

Η Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

  • Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021, κατά τις ώρες 14:00 -19:30
  • Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021, κατά τις ώρες 09:00 -13:30
  • Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021, κατά τις ώρες 14:00 -19:30

Για την αποφυγή συνωστισμού και την καλύτερη τήρηση των μέτρων ασφάλειας, οι εθελοντές αιμοδότες παρακαλούνται να κλείσουν ραντεβού στην τηλεφωνική γραμμή της αιμοδοσίας: 213-20.31.940 .    

Την αιμοληψία αναλαμβάνει κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου Φλέμινγκ, στο οποίο συμμετέχει επιστημονικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

Τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος εφοδιάζονται με κάρτα εθελοντή αιμοδότη του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας. Με την κάρτα αυτή το μέλος εξασφαλίζει σε περίπτωση ανάγκης μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου απευθύνει πρόσκληση σε όλους που μπορούν να δώσουν αίμα, να συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου.

«Η αιμοδοσία είναι μία ύψιστη πράξη προσφοράς και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη από μετάγγιση αίματος.  

Η συμμετοχή μας είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς δίνοντας λίγο από τον χρόνο μας, προσφέρουμε την ελπίδα και τη ζωή στον συνάνθρωπο μας. 

Με τη συμμετοχή μας κρατούμε την Τράπεζα Αίματος του Δήμου μας «ζωντανή» και πλήρως εμπλουτισμένη με το πολύτιμο αυτό αγαθό της ζωής».

Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες κατά την προσέλευσή τους στο Δημαρχείο να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα και τον αριθμό ΑΜΚΑ.

Share