Δωρεάν πρότυπος σταθμός πολιτικής προστασίας στο Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων

Η Aratos Technologies, ξεκινά εκπαιδευτική συνεργασία με το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων, με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου. Στην επίσημη πρώτη τής δωρεάν εγκατάστασης της πρωτοποριακής διαδικτυακής εφαρμογής στα εργαστήρια του Λυκείου Αναβρύτων παρέστη και ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.

Η Aratos εγκατέστησε δωρεάν την εφαρμογή ADC (Aratos Disaster Control), στην οποία θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν δημιουργικά οι μαθητές. Πρόκειται για μια εφαρμογή πρόληψης, εξέλιξης, καταστολής και αποτίμησης καταστροφών που προκαλούνται είτε από ακραία φυσικά φαινόμενα είτε από την εκούσια/ακούσια επέμβαση του ανθρώπου, με τη συνδυαστική χρήση δορυφόρων, που δίνουν ανά 15 λεπτά πληροφορίες – ακόμα και στο κινητό – για την εξέλιξη των φαινομένων έτσι ώστε τα σωστικά μέσα να έχουν τη δυνατότητα να οργανώσουν καλύτερα την άμυνά τους.

Απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες μαθητές, ο δήμαρχος ανέφερε: «Θέλοντας να ευαισθητοποιήσουμε τους νέους μας σε θέματα πολιτικής προστασίας και αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την πρόσβαση στις δυνατότητες της τεχνολογίας που μας παρέχει δωρεάν η εταιρεία Aratos Technologies, προσφέρουμε τη δυνατότητα στους μαθητές του Πρότυπου Λυκείου Αναβρύτων να λειτουργήσουν έναν πρότυπο σταθμό πολιτικής προστασίας στο σχολείο τους. Η επιλογή του Πρότυπου Λυκείου Αναβρύτων δεν είναι τυχαία δεδομένου ότι βρίσκεται εγκατεστημένο εντός του κτήματος Συγγρού, ενός από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου του Αμαρουσίου αλλά και της Αττικής».

Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, ο διευθυντής του Λυκείου, Λεωνίδας Μάντζος και εκπρόσωποι της εταιρείας Aratos Technologies.

 

Share