Δωρεάν Σπιρομέτρηση για όλους στο Δήμο Πεντέλης!

Στο πλαίσιο των δράσεων προληπτικής ιατρικής για τους πολίτες, ο Δήμος Πεντέλης προγραμματίζει δωρεάν σπιρομέτρηση για όλους σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

Η σπιρομέτρηση είναι η εργαστηριακή εξέταση με την οποία αξιολογούμε κατά πόσο ο αέρας που υπάρχει στους πνεύμονες, έχει ανεμπόδιστη ροή. Συγκεκριμένα η σπιρομέτρηση μετράει τον όγκο του αέρα που μπορεί να εκπνεύσει μετά από μία μέγιστη εισπνευστική προσπάθεια ο εξεταζόμενος, αλλά και την ταχύτητα με την οποία τον εκπέμπει, δηλαδή τη ροή.

Γενικά, είναι η πιο χρήσιμη διαγνωστική εξέταση για παθήσεις όπως το βρογχικό άσθμα και η Χ.Α.Π., διότι μπορούμε να διαγνώσουμε τα παραπάνω νοσήματα στα αρχικά τους στάδια και να χορηγήσουμε την κατάλληλη αγωγή ανακόπτοντας έτσι, πιθανή επιδείνωση αυτών των παθήσεων.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018, από τη 13.00 έως τις 16.00 στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πεντέλης (Σκιάθου 5 & Μπακογιάννη, Μελίσσια, 1ος όροφος).

Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλου.

Ο έλεγχος αντενδείκνυται σε υπερήλικες, εγκυμονούσες, άτομα που έχουν υποστεί πρόσφατη επέμβαση στην καρδιά, πνεύμονες και μάτια ή έχουν αποκόλληση αμφιβληστροειδούς, Επίσης συνιστάται οι εξεταζόμενοι να μην έχουν καπνίσει από το πρωί. Στη δράση θα συμμετέχει εθελοντικά η ιατρός πνευμονολόγος-φυματιολόγος κ. Αλεξάνδρα Κουτσοκέρα.

Για περισσότερες πληροφορίες  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Πεντέλης, τηλ. 2132050087 και 2132050072.

Share