Δωρεάν προβολή της τσέχικης ταινίας «Η θεωρία της τίγρης» από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

Tην τσέχικη ταινία «Η θεωρία της τίγρης» (Teorie Tygra) του Radek Bajgar, παραγωγής 2016, προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 στις 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου). Η προβολή γίνεται  με τη στήριξη της Πρεσβείας της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα και σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός «ΠΕ.Α.Π.».

O Jan, ένας εξηντάχρονος κτηνίατρος, θυμήθηκε ότι κάποτε είχε όνειρα. Τώρα θέλει να πάρει τη ζωή ξανά στα χέρια του. Μια μέρα, εμπνευσμένος από έναν παπαγάλο με Αλτσχάιμερ, αποφασίζει να αποδράσει στη φύση, όπου σταδιακά καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει ένα απλό εγχειρίδιο έσχατης αναζήτησης της ελευθερίας.

Σκηνοθεσία: Radek Bajgar

Παίζουν: Jiří Bartoška, Eliška Balzerová, Tatiana Vilhelmová, Jiří Havelka, Jakub Kohák, Pavla Beretová, Iva Janžurová, κ.ά.

Ο 71 ετών πρωταγωνιστής της ταινίας Jiří Bartoška είναι δημοφιλής Τσέχος ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Έχει πρωταγωνιστήσει μεταξύ άλλων στην ταινία του Γιώργου Αγαθονικιάδη «Φθινοπωρινή επιστροφή» (2001) ενώ από 1994 βρίσκεται πίσω από το επιτυχημένο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ Κάρλοβυ Βάρυ.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Radek Bajgar αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Μασαρίκ στο Μπέρνο της Τσεχικής Δημοκρατίας και υπήρξε γιατρός μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’80, οπότε και γράφεται στην Ακαδημία Κινηματογράφου της Πράγας.

Τη δεκαετία του ‘90 εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορα περιοδικά, καθώς και στον τσεχικό ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό TV Nova, όπου πολλές παραγωγές του γνωρίζουν επιτυχία. Τα πρώτα έργα που σκηνοθέτησε γυρίστηκαν για την τηλεόραση όπως το Villa Faber το 2011 και η κωμική σειρά Neviditelni το 2014.

Η «Θεωρία της τίγρης» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του.

Πληροφορίες

«Θεωρία της τίγρης»
Δημοτικό Θέατρο Πεύκης
Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου
Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 στις 20:00
Διάρκεια: 80΄
Είσοδος: Ελεύθερη

 

Share