Σε 16 χρόνια φυλακή καταδικάστηκε ο «δράκος» του Αμαρουσίου

Σε ποινή κάθειρξης 16 ετών και 2 μηνών και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ, όπως και πρωτόδικα, καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο ο 32χρονος «δράκος του Αμαρουσίου».

To Εφετείο έκρινε ένοχο τον 32χρονο για απόπειρα βιασμού κατά συρροή και παράνομη οπλοκατοχή χωρίς ελαφρυντικά.

Επίσης, απορρίφθηκε το αίτημα του κατηγορουμένου για μετατροπή της κατηγορίας σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, όπως και ο αυτοτελής ισχυρισμός περί μειωμένου καταλογισμού.

Ο 32χρονος είχε συλληφθεί την άνοιξη του 2016 και σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε για 6 απόπειρες βιασμού κατά γυναικών. Έστηνε καρτέρι στα ανυποψίαστα θύματά του, συνήθως κάτω από υπόγειες διαβάσεις στην περιοχή του Αμαρουσίου. Σε μία περίπτωση είχε βάλει μονωτική ταινία στο στόμα μιας γυναίκας, προσπαθώντας να τη βιάσει.

Στην απολογία του ο 32χρονος υποστήριξε ότι άκουγε φωνές που του έλεγαν να επιτεθεί στα θύματά του, καθώς στο πρόσωπό τους έβλεπε την πρώην κοπέλα του, μία Ρουμάνα ονόματι Τζωρτζέτα«Δεν καταλάβαινα αυτά που έκανα. Άκουγα φωνές “ταπείνωσε την, μείωσε την, μην ακούς τα ψέματα που σου λέει”. Ήταν ο άλλος μου εαυτός»,υποστήριξε στην απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, με τον εισαγγελέα να προτείνει την ενοχή του όπως και πρωτοδίκως.

Πηγή: reader.gr

Share