Μ. Διακολιού: «Να διαγραφούν τα χρέη μικροοφειλετών του Δήμου Αμαρουσίου»

Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μαίρη Διακολιού, πρότεινε κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, να διαγραφούν τα χρέη μικροοφειλετών του Δήμου Αμαρουσίου που δεν έχουν τη δυνατότητα να τα εξοφλήσουν.

Αναλυτικά, η δήλωση της κ. Διακολιού:

Δεν πρέπει το Μαρούσι να γίνει συνένοχο στο έγκλημα της καταλήστευσης της περιουσίας των μικρών και μεσαίων στρωμάτων. Άλλωστε, η ηθική και η κοινωνική ανάγκη δεν μετριούνται μέσα από τα κόμματα, τους μικροεγωισμούς και τις ιδεοληψίες.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Βραχνός, δεσμεύθηκε να διαβιβάσει την πρότασή μου στις οικονομικές υπηρεσίες προς εξέταση. Πεδίο δόξης λαμπρόν για τον κ. Πατούλη, ο οποίος τώρα μπορεί να αποδείξει ότι πράγματι μεριμνά για τους πολίτες πέρα και πάνω από κομματικές αντιλήψεις και ότι προτίθεται να δείξει  το ενδιαφέρον του γι΄ αυτούς σε κάτι παραπάνω από κάποιες φιλανθρωπίες.

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι αυτονόητο ότι  το πρώτο που μετράει είναι το συμφέρον του δημότη, το οποίο πρέπει να εξυπηρετείται πέρα και έξω από κομματικές παρωπίδες και ιδεοληψίες ή εγωισμούς.

Πολλές φορές θα χρειαστεί να κάνουμε το σωστό, ακόμη κι αν μιμηθούμε το παράδειγμα ενός άλλου που το εφάρμοσε πριν από εμάς, γιατί αυτό απαιτεί το συμφέρον των δημοτών, η κοινωνική ανάγκη και η ηθική μας.

Όλοι ξέρουμε ότι προ λίγων μηνών η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε νόμο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, που δίνει ακόμη και στο Δημόσιο τη δυνατότητα να βγάζει στο σφυρί την περιουσία των πολιτών, εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, μισθωτών, μικροεπαγγελματιών.

Το δικαίωμα του Δημοσίου να βγάζει σπίτια και ακίνητα των πολιτών μας στον πλειστηριασμό ξεκίνησε στις αρχές αυτού του Μαΐου και ήδη έχουν προγραμματιστεί πάνω από 2.000 πλειστηριασμοί, κάποιοι από τους οποίους αφορούν Μαρουσιώτες και μαρουσιώτικες περιουσίες.

Είναι η στιγμή ο Δήμος μας να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Δεν μπορεί και εμείς να γίνουμε συνένοχοι σε αυτό το έγκλημα. Ακολουθώντας το παράδειγμα του δημάρχου Πατρέων, Κ. Πελετίδη, προτείνω να ψηφίσουμε τη διαγραφή των χρεών των μικροοφειλετών μας που δεν έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν.

Με τον τρόπο αυτό θα αποδείξουμε στην πράξη ότι ο Δήμος μας έχει πράγματι κοινωνικό πρόσημο που δεν το δείχνει μόνο με παρεμβάσεις φιλανθρωπικού τύπου και ότι λειτουργεί προς το συμφέρον των δημοτών, ανακουφίζοντας και λυτρώνοντας εκείνους που έχουν πληγεί από την κρίση.

Καλώ τον δήμαρχο και το Δ.Σ. να παραβλέψουν τυχόν ιδεολογικές διαφορές που μπορεί να έχουν με τον κ. Πελετίδη και να αφουγκραστούν τις ανάγκες των Μαρουσιωτών που δεν έχουν άλλες οικονομικές αντοχές. Το σωστό και το ηθικό δεν έχουν κομματική ταυτότητα.

 

Share