Corallia InnoHubs: Κέντρα καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας στο Μαρούσι

Το Corallia, αποτελεί ένα συντονιστή συνεργατικών σχηματισμών στον τομέα της τεχνολογίας και της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Διαχειρίζεται τρία clusters, δηλαδή συνεργατικούς σχηματισμούς: το 2006 δημιουργήθηκε ο Συνεργατικός Σχηματισμός Συστημάτων και Εφαρμογών Νανο/Μικροηλεκτρονικής (mi-Cluster), το 2009 ο Συνεργατικός Σχηματισμός Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών (si-Cluster) και το 2011 ο Συνεργατικός Σχηματισμός Ψυχαγωγικών και Δημιουργικών Τεχνολογιών & Εφαρμογών (gi-Cluster). Το Corallia διατηρεί τρία InnoHubs: Δύο στο Μαρούσι Αθήνας και ένα στην Πάτρα.

Το Corallia εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία ολοκληρωμένων παραγωγικών και καινοτομικών οικοσυστημάτων. Όραμά του είναι να συμβάλλει ώστε η Ελλάδα να επιτρέψει στις επιστήμες, στην καινοτομία και στην επιχειρηματικότητα να ανθίσουν ξανά.

Τα κτίρια στο Μαρούσι παρέχουν ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη, εκμετάλλευση και προώθηση των καινοτομιών που αναπτύσσονται.

Το α1-innohub ιδρύθηκε το 2007 στο Μαρούσι, αποτελώντας «επίκεντρο» καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας στην πρωτεύουσα. Αντίστοιχα, το α2-innohub άνοιξε τις πόρτες τους εντός του 2014 ως «κόμβος» δικτύωσης, υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας επίσης στο επιχειρηματικό κέντρο της πρωτεύουσας

Το Corallia έχει βραβευθεί πολλές φορές για το έργο του στην φιλοξενία, την υποστήριξη και την προώθηση προς το εξωτερικό startup και εταιρειών υψηλής τεχνολογίας και πληροφορικής.

To α1-innohub στο Μαρούσι

To α1-innohub στο Μαρούσι υπήρξε επίκεντρο καινοτομίας και τεχνολογιών αιχμής.

Σε στρατηγικό σημείο στο επιχειρηματικό και οικονομικό κέντρο της πρωτεύουσας, στο Μαρούσι, το α1-innohub αναπτυσσόταν από το 2007 σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις 2.760 τ.μ. σε μικρή απόσταση από τη Λ. Κηφισίας. Πλήρως εξοπλισμένα γραφεία και χώροι συναντήσεων (χωρητικότητας 10-65 ατόμων) συμπλήρωναν τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους υποδοχής, που ήταν κατάλληλοι για επιχειρηματικές συναντήσεις, επιστημονικές ημερίδες και εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Μοναδικό χώρο επαγγελματικών συνεδριάσεων και ηχητικής απομόνωσης αποτελούσε το αμφιθέατρο υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων του α1-innohub, με άνετες θέσεις και ξεχωριστή οπτική για τους παρευρισκόμενους. Η χρήση νέων τεχνολογικών μέσων παρείχε όλες τις δυνατότητες κάλυψης ακόμα και για τις πιο απαιτητικές παρουσιάσεις.

H ατμόσφαιρα δικτύωσης ενισχυόταν στους χώρους του InnoCafé, το οποίο ήταν στη διάθεση των επισκεπτών και υπαλλήλων, που εργάζονται στο α1-innohub, διαθέτοντας επίσης εξειδικευμένο catering, κατόπιν αιτήματος. Σε φωτεινό και ευρύχωρο περιβάλλον και σε φιλική ατμόσφαιρα, το InnoCafé ήταν ιδανικό για επίσημες και ανεπίσημες συναντήσεις, για διοργάνωση εταιρικών γευμάτων και εκδηλώσεων.

Στο α1-innohub λειτουργούσε και εκθεσιακός χώρος, ο οποίος φιλοξένησε πάνω από 40 εκθέματα επιχειρήσεων με ενημερωτικό υλικό (Inno onDisplay) και με την υπογραφή «Innovation designed in Greece». Ο χώρος λειτούργησε ως ιδιαίτερα σημαντικός πόλος έλξης επενδυτών, δημοσιογράφων και εταιρειών που αναζητούσαν συνεργασίες μέχρι και το 2015.

Το α2-innohub στο Μαρούσι

Το α2-innohub στο Μαρούσι αποτελεί έναν κόμβο δικτύωσης, καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας. Σε σημείο κομβικής σημασίας στο επιχειρηματικό κέντρο της πρωτεύουσας (Κόμβος Κηφισίας – “δαχτυλίδι”), το α2-innohub άνοιξε τις πύλες του εντός του 2014, επεκτείνοντας το ολοκληρωμένο δίκτυο των θεματικών κέντρων καινοτομίας που διαχειρίζεται το Corallia στην πρωτεύουσα και στην Περιφέρεια (InnoHubs).

Βασισμένο στα πρότυπα λειτουργίας των άλλων δύο κέντρων καινοτομίας, α1-innohub (Σώρου, Μαρούσι, Αττική) και π1-innohub (Καστρίτσι, Πάτρα), το α2-innohub ήρθε να προστεθεί στο δίκτυο των InnoHubs που διαχειρίζεται και αναπτύσσει το Corallia, ευνοώντας την ισχυροποίηση των συνεργασιών, το περιβάλλον συν-ανταγωνισμού και την ανάπτυξη επιτυχημένων high-tech εταιρειών στην ελληνική και στη διεθνή αγορά.

Αναπτύσσεται σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις 2.500 τ.μ. και στεγάζει ήδη, εκτός από τα κεντρικά γραφεία του Corallia, επτά εταιρείες – μέλη του gi-Cluster και πέντε εταιρείες – μέλη του si-Cluster, οι οποίες απολαμβάνουν τα οφέλη της γεωγραφικής συγκέντρωσης και συστέγασης. Στο α2-innohub παρέχονται επίσης επαγγελματικοί χώροι συναντήσεων, μέσα από μια σειρά από υπηρεσίες (InnoServices). Οι συνεργατικοί χώροι (collaborative spaces) που στεγάζονται στο α2-innohub προσφέρουν μοντέρνες λύσεις φιλοξενίας σε νέους επιχειρηματίες, με οδηγό την καινοτομία.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

 

Share