Συνεχίζεται το πρόγραμμα αναβάθμισης οδοφωτισμού του Δήμου Αμαρουσίου

Με την προμήθεια και τοποθέτηση επιπλέον κυλινδρικών φωτοβολταϊκών πάνελ σε τμήμα της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή στην περιοχή του Σωρού, συνεχίζεται  η υλοποίηση έργων ενεργειακής αναβάθμισης στην πόλη.

Η εν λόγω εγκατάσταση αυτόματου συστήματος φωτισμού εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου για την στοχευμένη και αυξανόμενη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ή/και στοιχείων χαμηλής ηλεκτρικής κατανάλωσης, στους κοινόχρηστους χώρους, τα δημοτικά κτίρια και τους δρόμους της πόλης.

Το έργο περιλαμβάνει προμήθεια και τοποθέτηση αυτόνομων κυλινδρικών φωτοβολταϊκών στοιχείων και πάνελ φωτοβολταϊκών στοιχείων για την ενίσχυση του φωτισμού στην οδό Κωνσταντίνου Καραμανλή. Συμπεριλαμβάνεται η τοποθέτηση του ιστού, του βραχίονα και η ρύθμιση του συστήματος. Το ανωτέρω στοιχείο αποτελεί νέας τεχνολογίας LED τύπου κορυφής-βραχίονα μέγιστης συνολικής ισχύος 60W. Η εγκατάσταση και λειτουργία του φωτιστικού είναι χωρίς καλωδίωση και χωρίς σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ. Διαθέτει αυτονομία 2-3 ημερών με μια πλήρη ημερήσια φόρτιση.

Το συγκεκριμένο έργο ακολουθεί ανάλογες παρεμβάσεις όπως εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών σωμάτων LED στην παιδική χαρά της Αμαρυσίας Αρτέμιδος της περιοχής Αγ.Θωμά και τμήματος της οδού Ευκαλύπτων, στην περιοχή Ανάβρυτων.

Υπενθυμίζεται πως τα προηγούμενα 2 έτη ξεκίνησε η συνολική αναβάθμιση των σωμάτων ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, με νέα, τεχνολογίας LED σε περισσότερα από 1.000 σημεία, και συνεχίζεται με την προμήθεια 5.500 επιπλέον, για τα επόμενα 2 έτη.

Τέλος, ο Δήμος Αμαρουσίου συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ProDeSa για την υλοποίηση έργων ενεργειακής αποδοτικότητας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε δημοτικά κτίρια.

Share