Περάσαμε μια μέρα στο Χριστουγεννιάτικο Μαρούσι και αυτές είναι οι εντυπώσεις μας

Η ατμόσφαιρα στην πλατεία ΗΣΑΠ στο Μαρούσι είναι άκρως Χριστουγεννιάτικη εδώ και μέρες.

Το φωτισμένο δέντρο που δεσπόζει στη μία άκρη της πλατείας, το παγοδρόμιο δίπλα, το σπίτι του Άγιου Βασίλη και μερικά ακόμα ξύλινα σπιτάκια με λιχουδιές για μικρούς και μεγάλους έχουν αλλάξει εντελώς την εικόνα της. Λίγο πιο πέρα, ένα καρουζέλ για τα παιδιά και στο ενδιάμεσο χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, μεγάλες κόκκινες φωτεινές μπάλες στο γρασίδι και τα τραπεζάκια από τις καφετέριες να δένουν αρμονικά με το γιορτινό σύνολο. Από τα ηχεία παίζουν συνέχεια χριστουγεννιάτικα τραγούδια και γενικά η ατμόσφαιρα θέλει να μας ταξιδέψει σε ένα άλλο σύμπαν, πιο χαρούμενο και παραμυθένιο.

Είναι, όμως, ευχαριστημένοι οι κάτοικοι του Αμαρουσίου με το φετινό στολισμό και τις δραστηριότητες; Περάσαμε μια μέρα στην πλατεία και σας μεταφέρουμε το κλίμα!

Τα μεσημέρια τα πράγματα είναι πιο χαλαρά, αφού τα παιδιά έχουν ακόμα σχολείο, όμως από την επόμενη εβδομάδα η κίνηση θα είναι φυσικά αυξημένη από το πρωί. Τα απογεύματα τα παιδιά μαζεύονται όλα στο παγοδρόμιο και το καρουζέλ αλλά και στο ξύλινο μαγαζάκι με τα ζαχαρωτά. Όλα τα παιδιά και οι νέοι είναι ενθουσιασμένοι με το Χριστουγεννιάτικο Μαρούσι, αφού όπως λένε άλλαξε το πρόσωπο της πλατείας και τώρα έχουν περισσότερη όρεξη να περνούν χρόνο εκεί με τους φίλους τους.

Οι επιχειρηματίες της περιοχής είναι και αυτοί συγκρατημένα ευχαριστημένοι, γιατί έχει αυξηθεί η κίνηση στην πλατεία, αν και ο τζίρος τους δεν έχει δει θεαματικές αλλαγές. Οικογένειες με παιδιά και μαθητές κάθονται στις καφετέριες περισσότερο και συχνότερα. Για όσους δεν έχουν αυτοκίνητο να πάνε σε κάποιο μεγάλο εμπορικό κέντρο, για να απολαύσουν την ατμόσφαιρα των ημερών, η στολισμένη πλατεία του Αμαρουσίου είναι μια καλή και εύκολη εναλλακτική.

Οι γονείς, όμως, και οι μεγαλύτεροι Μαρουσιώτες δεν είναι τόσο ευχαριστημένοι. Πολλοί παραπονιούνται για τις τιμές στα παιχνίδια αλλά και στα προϊόντα που πωλούνται στα σπιτάκια. Οι συνταξιούχοι αναρωτιούνται αν τόσα έξοδα από πλευράς του Δήμου, το δέντρο, τα πυροτεχνήματα, η γιορτή για το άναμμά του, έχουν νόημα ή αν θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν με καλύτερο τρόπο στις κοινωνικές δομές και στην αντιμετώπιση άλλων σοβαρών προβλημάτων του Αμαρουσίου, όπως οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια.

Όπως μας είπε, όμως, ο κύριος Πέτρος, ο παππούς που φέρνει τα εγγόνια του κάθε απόγευμα να παίξουν στην πλατεία και να βγάλουν φωτογραφίες με τον Άγιο Βασίλη, “μια φορά το χρόνο είναι Χριστούγεννα και δεν πειράζει αν για λίγο αποκτήσουμε ξανά την ανεμελιά και την αισιοδοξία των παιδιών…”

Καλές γιορτές!