Champions League: Δεν ολοκληρώθηκε η ανατροπή «έπος» της Γιουβέντους στη Μαδρίτη, πρόκριση για τη Ρεάλ στο 97’

Ένα από τα πιο δραματικά και συγκλονιστικά ματς στην ιστορία του Champions League έγινε χθες στη Μαδρίτη για τα προημιτελικά της διοργάνωσης ανάμεσα σε δυο ομάδες θρύλους της “γηραιάς ηπείρου”, Ρεάλ και Γιουβέντους. Οι περισσότεροι περίμεναν ίσως έναν αδιάφορο αγώνα μετά την εύκολη επικράτηση της Ρεάλ με 3-0 στην Ιταλία την προηγούμενη εβδομάδα.
Ο Μπουφόν και η παρέα του όμως είχαν διαφορετική άποψη και σόκαραν τη Μαδρίτη, με τον Μάντουζκιτς να σκοράρει 2 γκολ στο πρώτο ημίχρονο και τον Ματουιντί να βάζει το «κερασάκι» στο 60′ με ένα τρίτο τέρμα που ισοφάριζε το σκορ του πρώτου αγώνα.
Η Γιουβέντους έδειχνε αποφασισμένη για την ολική ιστορική ανατροπή, παίρνοντας ίσως θάρρος και από την επική νίκη-πρόκριση της Ρόμα με 3-0 απέναντι στην Μπαρτσελόνα το προηγούμενο βράδυ.

Στη συνέχεια και οι δύο ομάδες έχαναν ευκαιρίες ψάχνοντας το πολυπόθητο γκολ όμως Μπουφόν και Νάβας άντεχαν, για να έρθει τελικά η λύτρωση για τους Μαδριλένους στο φινάλε των καθυστερήσεων…
Ο διαιτητής στις καθυστερήσεις του αγώνα έδειξε παράβαση στην περιοχή της Γιουβέντους και πέναλτι για τη Ρεάλ, μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες από τους παίκτες της Γιουβέντους (ο οργισμένος με τον ρέφερι Μπουφόν αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη στο τελευταίο πιθανότατα ματς της καριέρας του στο Champions League) και ο Κριστιάνο Ρονάλντο ευστόχησε στο 97′ από την άσπρη βούλα, για να μειώσει σε 3-1 για την Ρεάλ και να την στείλει με κόπο και ιδρώτα στα ημιτελικά του Champions League για όγδοη συνεχόμενη χρονιά.
Μετά τον αγώνα, ο Ιταλός πορτιέρο-θρύλος της Γιουβέντους Τζιανλουίτζι Μπουφόν, δήλωσε: «Χρειάζεται μεγάλος κυνισμός για να διαλύσεις το όνειρο μιας ομάδας που έχει καταθέσει την ψυχή της.

Ένας άνθρωπος δεν μπορεί να αποκλείει μία ομάδα μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι με ένα αμφισβητούμενο επεισόδιο. Στη θέση της καρδιάς έχει έναν σκουπιδοτενεκέ. Πρέπει να έχεις την ευαισθησία να καταλαβαίνεις την καταστροφή που προκαλείς.»

Share