Αυτοψία του Δημάρχου Αμαρουσίου στα σημεία που επιχειρούν τα συνεργεία του Δήμου για την αποκατάσταση των προβλημάτων

Νεότερη αυτοψία πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021, στα σημεία που επιχειρούν τα συνεργεία του Δήμου για την αποκατάσταση των προβλημάτων που δημιούργησε η «Μήδεια». Οι εργασίες κοπής κλαδιών ή/και δέντρων εποπτεύονται καθημερινά από το σύνολο της Δημοτικής Αρχής.

Μετά το πέρας της αυτοψίας ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε:

«Η ηλεκτροδότηση με ευθύνη του ΔΕΔΔΗΕ, αποκαθίσταται σταδιακά και στα εναπομείναντα τελευταία σπίτια που παρουσίαζαν πρόβλημα. Πρέπει να είναι σαφές σε όλους πως ο ΔΕΔΔΗΕ έχει την ευθύνη για το δίκτυό του και τη συντήρησή του με ότι συνεπάγεται αυτό, όπως ανακοινώθηκε ξεκάθαρα και αποσαφηνίστηκε προχτές από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Ο Δήμος από την πρώτη στιγμή έκανε ότι ήταν δυνατόν και με το σύνολο των δυνάμεών του προκειμένου κατά κύριο λόγο να προστατέψει την ανθρώπινη ζωή και κατά δεύτερο τις περιουσίες.  Δεν είναι η ώρα της επίρριψης των ευθυνών αλλά της μάχης. Τα συνεργεία μας θα συνεχίσουν με εντατικούς ρυθμούς και με προσοχή για να επαναφέρουν την τάξη στην πόλη. Η προσπάθεια που καταβάλλουμε απαιτεί χρόνο και την υπομονή των πολιτών.

Αυτό που σίγουρα πρέπει να γίνει για μία διαχρονική παθογένεια του Ελληνικού κράτους είναι η απλούστευση των διαδικασιών προκειμένου ο Δήμος να μπορεί να συντηρεί το πράσινο και να προστατεύει τους πολίτες όταν διαπιστώνεται η ανάγκη και όχι μετά από πολύμηνες διαδικασίες και εγκρίσεις από φορείς που ουδεμία σχέση έχουν με την εντοπιότητα ενός προβλήματος. Αντιλαμβανόμαστε πως με αφορμή τη «Μήδεια» έγινε ιδιαιτέρως κατανοητό πως είναι πλέον επείγουσες οι σχετικές μεταρρυθμίσεις και θα συμβάλλουμε σε κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση».

Share