Αθλητικά δρώμενα για παιδιά προσχολικής ηλικίας στην πλατεία Ηρώων

Με αφορμή αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού-Ολυμπισμού-Εθελοντισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, ο Δήμος Αμαρουσίου διοργάνωσε αθλητικά δρώμενα στην πλατεία Ηρώων, στα οποία συμμετείχαν παιδιά προσχολικής ηλικίας από το Μαρούσι.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου, το Γραφείο Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς, η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρουσίου, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα BEACTIVE, με στόχο να εμφυσήσουν στα παιδιά τις αρετές και τις αξίες του Ολυμπιακού Πνεύματος.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ, Νικόλαος Πέππας, απένειμε τιμητική πλακέτα στην Εύα Χριστοδούλου, χάλκινη Ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ και πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος BEACTIVE, για την προσφορά της στον αθλητισμό και τον Ολυμπισμό, η οποία και τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, στο σχετικό μήνυμά του υπογράμμισε:

«Η παιδεία της νέας γενιάς με τις αξίες του πολιτισμού μας, αποτελεί διαρκή στόχο μας και οι αρχές του Ολυμπισμού μπορούν να διαδραματίσουν κεντρικό παιδαγωγικό ρόλο στην καλλιέργεια υγιών ηθικών αξιών.

Χαιρετίζουμε την εκδήλωση για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, που συνδυάζει τη σωματική με την πνευματική και ψυχική καλλιέργειά τους και στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που ενσωματώνει στον σύγχρονο τρόπο ζωής την ιστορία και τον πολιτισμό μας». 

Στα αθλητικά δρώμενα παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δημοτικός σύμβουλος Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και η δημοτική σύμβουλος Ελένη Λέκκα.

 

Share