Συνεχίζονται οι εργασίες αποψίλωσης στην παραρεμάτια ζώνη του Δήμου Αμαρουσίου

Εργασίες συντήρησης των κρουνών και των πυροσβεστικών φωλιών αλλά και αποψιλώσεις πραγματοποιούνται στην παραρεμάτια ζώνη από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου στο πλαίσιο της πρόληψης και της πυροπροστασίας κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών.

Συγκεκριμένα, εργαζόμενοι και εθελοντές της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας πραγματοποίησαν ελέγχους και εργασίες συντήρησης σε όλους τους κρουνούς και τις πυροσβεστικές φωλιές κατά μήκους της παραρεμάτιας περιοχής από το ύψος του Σισμανογλείου μέχρι τα σύνορα με τον Δήμο Χαλανδρίου. Στην ίδια περιοχή έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και εργασίες αποψίλωσης όπως και σε άλλους κοινόχρηστους χώρους αλλά και περιαστικά δάση του Δήμου. Ειδικά για το Κτήμα Καρέλλα, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η εγκατάσταση θερμικών καμερών για τον έλεγχο πιθανής φωτιάς.

«Η προστασία του αστικού και περιαστικού πρασίνου της πόλης μας είναι πρώτιστη προτεραιότητά μας. Η πρόληψη είναι το πιο ουσιαστικό στάδιο, και σε αυτή τη φάση οφείλουμε να δράττουμε καθημερινά, να οργανωνόμαστε, να ενισχύουμε τους μηχανισμούς και τα μέσα μας ώστε στο επίπεδο των αρμοδιοτήτων μας ως Δήμος, να είμαστε σε ετοιμότητα σε κάθε περίσταση έκτακτης ανάγκης. Τοπική αυτοδιοίκηση και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς πολιτικής προστασίας οφείλουμε να επιδεικνύουμε τον ανώτατο βαθμό ετοιμότητας, συντονισμού και συνεργασίας, ώστε να μην βρεθεί σε κίνδυνο ούτε ένα στρέμμα γης. Αλλά για ένα αποτελεσματικό σύστημα πολιτικής προστασίας απαιτείται μία αξιόπιστη κεντρική κυβέρνηση και μία αξιόμαχη περιφερειακή Αρχή σε σχέση με την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων πυρανίχνευσης, πυρασφάλειας, πυροπροστασίας και τον κατάλληλο συντονισμό των διαδικασιών σε επίπεδο επέμβασης», δήλωσε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

 

Share