Η Αθήνα ανάμεσα στις 12 ευρωπαϊκές υποψήφιες πόλεις για να γίνει Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας 2018

Η Αθήνα είναι ανάμεσα στις 12 ευρωπαϊκές πόλεις φιναλίστ, υποψήφιες για το βραβείο iCapital (Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας 2018).

Συγκεκριμένα, οι πόλεις φιναλίστ για το βραβείο Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας για το 2018 είναι το Ώρχους, η Αμβέρσα, η Αθήνα, το Μπρίστολ, το Γκέτεμποργκ, το Αμβούργο, η Λουβέν, η Λισαβόνα, η Μαδρίτη, η Τουλούζη, η Ουμέα και η Βιέννη.

Οι φιναλίστ θα παρουσιάσουν τις στρατηγικές καινοτομίας τους στη συνεδρίαση «iCapital Stories» στη φετινή ευρωπαϊκή εβδομάδα των περιφερειών και των πόλεων στις Βρυξέλλες, στις 10 Οκτωβρίου.

Η νικήτρια πόλη θα ανακοινωθεί από τον επίτροπο Κάρλος Μοέδας, στο πλαίσιο της Συνόδου Web, που θα πραγματοποιηθεί στη Λισαβόνα στις 6 Νοεμβρίου.

Το βραβείο iCapital (Innovation Capital of Europe) χορηγείται στο πλαίσιο του προγράμματος έρευνας και καινοτομίας της ΕΕ «Horizon 2020». Πρόκειται για βραβείο που θα απονεμηθεί στην πόλη που δημιουργεί το καλύτερο «οικοσύστημα καινοτομίας», συνδέοντας μεταξύ τους, τους πολίτες, τις δημόσιες αρχές, την πανεπιστημιακή κοινότητα και τις επιχειρήσεις της.

 

Share