Στο πλευρό της καθαρίστριας που καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλακή και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ

Την εβδομάδα που διανύσαμε το θέμα της φυλάκισης της καθαρίστριας που παραποίησε το απολυτήριο δημοτικού προκειμένου να εργαστεί ως καθαρίστρια σε σχολείο στο Βόλο έλαβε τεράστιες διαστάσεις.  Ο σάλος μάλιστα που δημιουργήθηκε προκάλεσε την διπλή παρέμβαση του Αρείου Πάγου. 

Οι αντιδράσεις για την υπόθεση της 53χρονης καθαρίστριας η οποία καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλακή συνεχίζονται καθώς οι περισσότεροι κάνουν λόγο για άδικη ποινή.Τα συνδικαλιστικά σωματεία και οι φορείς της αυτοδιοίκησης βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της καθαρίστριας.

«Όχι στην εξοντωτική φυλάκιση της καθαρίστριας» λέει και το Δίκτυο Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης το οποίο τονίζει σε σχετική ανακοίνωση ότι «η ποινική της καταδίκη είναι αναντίστοιχη του αδικήματος».

Το Δίκτυο επίσης ζητεί να αναιρεθεί η απόφαση. «Είναι υπερβολική ποινική καταδίκη -δέκα χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή- που επέβαλε το Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας στην 53χρόνη εργαζόμενη καθαρίστρια για πλαστό απολυτήριο της ΣΤ΄ Δημοτικού» επισημαίνει μεταξύ άλλων.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) από το 2014 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2018 έχουν εντοπιστεί στο Δημόσιο 1.737 πλαστοί τίτλοι. Οι κάτοχοι αυτών των τίτλων έχουν απολυθεί ενώ εκκρεμούν 2.002 υποθέσεις με ισχυρές ενδείξεις πλαστότητας.

Share