Με επιτυχία η άσκηση εκκένωσης λόγω σεισμού στο 1ο Γυμνάσιο & 1ο Λύκειο Αμαρουσίου

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ειδική άσκηση εκκένωσης λόγω σεισμού με περιστατικό πυρκαγιάς και απεγκλωβισμό τραυματία στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Αμαρουσίου με την ενεργή συμμετοχή μαθητών, προσωπικού του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου και των εθελοντών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, σκοπός της άσκησης ήταν η επίτευξη ομαδικού πνεύματος συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων, αλλά και η ανάδειξη των δυσκολιών που μπορεί να προκύψουν μέσα από ένα έκτακτο περιστατικό.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, συνεχάρη τον διοικητή του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού, Κώστα Ασημακόπουλο, για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πυροσβεστικής, τη διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου, Ελπινίκη Αρέστη, τον διευθυντή του 1ου Λυκείου, Γρηγόρη Κασσωτάκη, τους εθελοντές και την Πολιτική Προστασία του Δήμου Αμαρουσίου για την εξαιρετική συνεργασία και την αποτελεσματικότητα της άσκησης.

Ο κ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκβαση της άσκησης υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης, αλλά και της πρόληψης και δήλωσε ότι:

«Μέλημα μας στον Δήμο Αμαρουσίου είναι η ασφάλεια των πολιτών και κυρίως των μαθητών. Λαμβάνουμε όλα τα προληπτικά μέτρα για την ασφάλεια τόσο των μαθητών στα σχολικά συγκροτήματα της πόλης μας με τέτοιου είδους ασκήσεις αλλά και των εργαζομένων. Ασκήσεις ετοιμότητας, όπως η σημερινή, συμβάλουν ώστε να αντιμετωπίζουμε περιστατικά εκτάκτου ανάγκης με οργανωμένο τρόπο για την αποφυγή πανικού, όπως μπορεί να συμβεί σε τέτοιες περιπτώσεις».

Τη διεξαγωγή της άσκησης παρακολούθησαν ο αντιδήμαρχος Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας και Ασφάλειας της πόλης και πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, και η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Ελένη Βλάχου-Σταματάκη.

 

Share