Τι συνέβη με την αντικατάσταση του αντιδημάρχου στο Μαρούσι

Χτες, Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου, πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη, με την οποία ορίστηκε Αντιδήμαρχος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Ζήκος με τις ακόλουθες αρμοδιότητες:

  1. Την εποπτεία και την ευθύνη επί θεμάτων της Διεύθυνσης νσης Υπηρεσίας Δόμησης (Τμήμα Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Τμήμα Υλοποίησης Σχεδίου Πόλης, Τμήμα Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών, Τμήμα Κατασκευών), την εποπτεία των Συνεργείων Αυτοψιών Αυθαιρέτων και Επικίνδυνων Κτισμάτων.
  2. Την εποπτεία, την ευθύνη και το συντονισμό επί θεμάτων που αφορούν στη νομιμότητα των προδιαγραφών, της θέσης και της εγκατάστασης των στεγάστρων αφετηριών κα στάσεων λεωφορείων του Ο.Α.Σ.Α. και της Δημοτικής Συγκοινωνίας, καθώς επίσης και την ευθύνη, την εποπτεία και το συντονισμό των ζητημάτων της Δημοτικής Συγκοινωνίας.

Επίσης με απόφαση του Δημάρχου Αμαρουσίου, ο κ. Γεώργιος Ζήκος ορίστηκε Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Σήμερα, ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Πολεοδομίας του Δήμου Αμαρουσίου κ. Κώστας Ρώτας, με δήλωσή του εξηγεί ότι δεν υπέβαλλε την παραίτησή του ο ίδιος και ότι η αντικατάστασή του οφείλεται σε προσωπικούς λόγους του δημάρχου. Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του αναφέρει:

Την Πέμπτη 27/12/2018, πληροφορηθήκατε την αναδιαμόρφωση του σχήματος διοίκησης, συγκεκριμένα την αλλαγή της θέσης αντιδημάρχου πολεοδομίας. Πάντα με γνώμονα το συμφέρον της πόλης μας, θεωρώ ότι στην ολιγόμηνη παραμονή μου στη θέση αυτή, εργάστηκα με ζήλο κι υπευθυνότητα κι επιλύθηκαν πολλά προβλήματα που χρόνιζαν αδικαιολόγητα στην περιοχή μας. Θεωρώ, όμως, ότι υπήρχε η δυνατότητα να επιλυθούν ακόμα περισσότερα και λυπάμαι που δεν μου δόθηκε η δυνατότητα να ολοκληρώσω και την επίλυση κάποιων συγκεκριμένων πολεοδομικών ζητημάτων.
 
Ο Δήμαρχος, αποφάσισε για δικούς του λόγους, τους οποίους δεν γνωρίζω, ότι η συνεργασία μας έκλεισε τον κύκλο της. Θέλω να πιστεύω, ότι αυτοί οι λόγοι δεν αφορούν στη διαφωνία τρόπου επίλυσης κάποιου κρίσιμου πολεοδομικού ζητήματος, καθώς αυτό θα αποτελεί πλήγμα για τις δημοκρατικές αξίες και κυρίως για τους συμπολίτες μας.
Κώστας Ρώτας
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αμαρουσίου”
Share